PředmětyPředměty(verze: 945)
Předmět, akademický rok 2023/2024
   Přihlásit přes CAS
Výživa ve veřejném zdraví - CVOL0332
Anglický název: Public health nutrition
Zajišťuje: Ústav epidemiologie a biostatistiky 3. LF UK (12-EPID)
Fakulta: 3. lékařská fakulta
Platnost: od 2023
Semestr: letní
Body: 3
E-Kredity: 3
Způsob provedení zkoušky: letní s.:
Rozsah, examinace: letní s.:0/30, Z [HS]
Počet míst: neurčen / neurčen (20)
Minimální obsazenost: 6
4EU+: ne
Virtuální mobilita / počet míst pro virtuální mobilitu: ne
Kompetence:  
Stav předmětu: vyučován
Jazyk výuky: čeština
Způsob výuky: prezenční
Způsob výuky: prezenční
Úroveň:  
Další informace: http://www.citacepro.com/slozka/fqQ0tk6L
Poznámka: předmět je možno zapsat mimo plán
povolen pro zápis po webu
Garant: MUDr. Eliška Selinger
Patří mezi: BDHA-VP-1 (ZÁPIS)
BDHA-VP-2 (ZÁPIS)
BDHA-VP-3 (ZÁPIS)
BFY-VP-1 (ZÁPIS)
BFY-VP-2 (ZÁPIS)
BFY-VP-3 (ZÁPIS)
BNUT-VP-1 (ZÁPIS)
BNUT-VP-2 (ZÁPIS)
BNUT-VP-3(ZÁPIS)
BVO-VP-1 (ZÁPIS)
BVO-VP-2 (ZÁPIS)
BVO-VP-3 (ZÁPIS)
NIP-VP-1 (ZÁPIS)
NIP-VP-2 (ZÁPIS)
VSEOB-VP-1 (ZÁPIS)
VSEOB-VP-2 (ZÁPIS)
VSEOB-VP-3 (ZÁPIS)
VSEOB-VP-4 (ZÁPIS)
VSEOB-VP-5 (ZÁPIS)
VSEOB-VP-6 (ZÁPIS)
VSEOB1-VP-1 (ZÁPIS)
VSEOB1-VP-2 (ZÁPIS)
VSEOB1-VP-3 (ZÁPIS)
Termíny zkoušek   Rozvrh   
Anotace
Poslední úprava: Bc. Kateřina Maternová (25.04.2023)
Kurz se bude věnovat problematice udržitelné výživy a její roli v prevenci z pohledu veřejného zdraví. Diskutována bude problematika determinant zdraví, stejně jako možné intervence a opatření na zlepšení nutričního zdraví populace a snížení výskytu chorob spojených se špatnou výživou. Kurz předpokládá aktivní (a kreativní) účast v hodinách.
Podmínky zakončení předmětu
Poslední úprava: Bc. Kateřina Maternová (25.04.2023)

Aktivní účast na hodinách (vypracování praktických úkolů)

Sylabus
Poslední úprava: Bc. Kateřina Maternová (25.04.2023)

a snížení výskytu chorob spojených se špatnou výživou. Kurz

předpokládá aktivní (a kreativní) účast v hodinách.

1. Potravinový systém a jeho výzvy

2. Výživa (v ČR) z pohledu veřejného zdraví

3. Planetární strava ve veřejném stravování

4. Miniprojekt: Udržitelná jídelna

5. Nutriční prostředí, tvorba food mapy

6. Opatření na podporu nutričního prostředí, policy analysis

7. Komerční determinanty zdraví

8. Zdanění nezdravých potravin: Diplomatická simulace

Podmínky zakončení předmětu
Poslední úprava: Bc. Kateřina Maternová (25.04.2023)

Aktivní účast na hodinách (vypracování praktických úkolů)

 
Univerzita Karlova | Informační systém UK