PředmětyPředměty(verze: 945)
Předmět, akademický rok 2023/2024
   Přihlásit přes CAS
Praktická čínština 5 - ATJ100182
Anglický název: Colloquial Chinese V
Zajišťuje: Katedra sinologie (21-KSI)
Fakulta: Filozofická fakulta
Platnost: od 2022
Semestr: zimní
Body: 0
E-Kredity: 3
Způsob provedení zkoušky: zimní s.:
Rozsah, examinace: zimní s.:0/6, Z [HT]
Počet míst: neurčen / neurčen (neurčen)
Minimální obsazenost: neomezen
4EU+: ne
Virtuální mobilita / počet míst pro virtuální mobilitu: ne
Kompetence:  
Stav předmětu: nevyučován
Jazyk výuky: čeština
Způsob výuky: prezenční
Způsob výuky: prezenční
Úroveň:  
Je zajišťováno předmětem: ATJ100233
Poznámka: předmět je možno zapsat mimo plán
povolen pro zápis po webu
při zápisu přednost, je-li ve stud. plánu
Garant: Mgr. Jia-hong Jian
Prerekvizity : ATJ100181
Je prerekvizitou pro: ATJ100183
Rozvrh   Nástěnka   
Anotace
Poslední úprava: Mgr. Jia-hong Jian (30.09.2021)
This is a course designed for Mandarin learning students at B1-B2 level to acquire and utilize Mandarin. Topic and themes students learn include book2: talking about food culture, the Internet and life, plans for the future, holidays and themes from lesoon1 to lesson 10 in book3.

The aims of this course are 1. consolidate what students have learned (lesson1-12 in book2), 2. pronounce tones correctly, 3. utilize knowledge and skills we learn in class to solve daily communication problems, 4. Learn how to express yourself in paragraphs.
Podmínky zakončení předmětu
Poslední úprava: Mgr. Jia-hong Jian (30.09.2021)

2021 Winter Semester 3B Syllabus

Course information

Academic year/semester

Winter semester, 2021

2021冬季学期

Course department

Department of Sinology

汉学系

Course name

Colloquial Chinese V

汉语语言课5

Instructor

Jia-hong Jian

简佳红

Session

Mon. 10:50-12:25, Wed. 09:10-10:45, Fri. 10:50-12:25

周一10:50-12:25,周三09:10-10:45,周五10:50-12:25

Location

Celetna 20, classroom 243C

Celetna20, 243C教室

Course description & objectives

This is a course designed for Mandarin learning students at B1-B2 level to acquire and utilize Mandarin. Topic and themes students learn include book2: talking about food culture, the Internet and life, plans for the future, holidays and themes from lesoon1 to lesson 10 in book3.

 

The aims of this course are 1. consolidate what students have learned (lesson1-12 in book2), 2. pronounce tones correctly, 3. utilize knowledge and skills we learn in class to solve daily communication problems, 4. Learn how to express yourself in paragraphs.

 

这是一门给B1-B2学习者所设计的汉语语言课程。上课主题包括第二册:谈论饮食文化、网络与生活、未来计画与节日,以及第三册第一课到第十课的所有主题。

 

本课程的学习目标有三:1.巩固以前所学(第二册1-12课),2.正确发音,3.利用课堂所学知识或技巧,解决日常生活沟通问题,4.学习如何成段表达自我看法。

Evaluation criteria

Attendance 出席30%

Class performance 课堂表现 30%

Homework and quiz 作业和小考20%

Final exam 期末考20%

★If the attendance is less than two-thirds, the final exam is not allowed to attend.如果出席低于三分之二,就不允许参加期末考。

Textbook

·       -Shou-hsin Teng邓守信(2015)A Course in Contemporary Chinese (Book2)当代中文课程(第二冊)。Taipei: Linking Publishing Company台北:联经出版公司。ISBN:9789570846508

·       --Shou-hsin Teng邓守信(2016)A Course in Contemporary Chinese (Book3)当代中文课程(第三冊)。Taipei: Linking Publishing Company台北:联经出版公司。ISBN:9789570847376

 

 
Univerzita Karlova | Informační systém UK