|
|
|
||
Poslední úprava: doc. MUDr. Jan Gojda, Ph.D. (22.04.2021)
|
|
||
Poslední úprava: doc. MUDr. Jan Gojda, Ph.D. (22.04.2021)
- Rozdíl mezi prostý a stresovým hladověním a úloha výživy v těchto stavech - Hodnocení energetického výdeje pomocí prediktivních rovnic - Hodnocení energetického výdeje a substrátové preference pomocí nepřímé kalorimetrie - Systém organizace péče o nemocné s poruchou výživy (screening, hodnocení nutričního stavu, - Modality nutriční intervence a jejich komplementarita - Enterální výživa a orální nutriční suplementa, modulární dietetika – dostupné formule a jejich složení - Vstupy pro enterální výživu - Parenterální výživa - Komplikace výživy, refeeding syndrom, hyperglykemie, metabolické a volemické komplikace PV, GI intolerance EV |
|
||
Poslední úprava: doc. MUDr. Jan Gojda, Ph.D. (22.04.2021)
80% prezence na výuce. vypracování a obhájení interaktivní kazuistiky. narativní evaluace předmětu (rozsah jedné normostrany) po ukončení kurzu. |
|
||
Poslední úprava: doc. MUDr. Jan Gojda, Ph.D. (22.04.2021)
Teoretická výuka formou přednášek s podporou aktivního zapojení studentů/tek. Praktická výuka formou 1/ workshopů zaměřených na nepřímou kalorimetrii a enterální a parenterální výživu (formule, admixing, vstupy, pumpy) a 2/ formou interaktivních kazuistik, které studenti/tky vypracují ve skupinách v průběhu kurzu a obhájí na plénu. |
|
||
Poslední úprava: doc. MUDr. Jan Gojda, Ph.D. (22.04.2021)
80% prezence na výuce. vypracování a obhájení interaktivní kazuistiky. narativní evaluace předmětu (rozsah jedné normostrany) po ukončení kurzu. |