PředmětyPředměty(verze: 945)
Předmět, akademický rok 2023/2024
   Přihlásit přes CAS
Státní zdravotní dozor v hygieně výživy a předmětech běžného užívání - CCOC8927
Anglický název: STATE HEALTH SUPERVISION IN CATERING HYGIENE AND COMMONLY USED OBJECTS
Zajišťuje: Ústav hygieny 3. LF UK (12-HYG)
Fakulta: 3. lékařská fakulta
Platnost: od 2010
Semestr: letní
Body: 1
E-Kredity: 1
Způsob provedení zkoušky: letní s.:
Rozsah, examinace: letní s.:0/15, Z [HS]
Rozsah za akademický rok: 15 [hodiny]
Počet míst: neurčen / neurčen (neurčen)
Minimální obsazenost: neomezen
4EU+: ne
Virtuální mobilita / počet míst pro virtuální mobilitu: ne
Kompetence:  
Stav předmětu: nevyučován
Jazyk výuky: čeština
Způsob výuky: prezenční
Způsob výuky: prezenční
Úroveň:  
Poznámka: předmět je možno zapsat mimo plán
Garant: MUDr. Vladimír Valenta
Atributy: Modul IID
Termíny zkoušek   Rozvrh   
Anotace -
Poslední úprava: CERVENZDE (31.10.2008)
Systém státního zdravotního dozoru v hygieně výživy
Cíl předmětu -
Poslední úprava: CERVENZDE (31.10.2008)

Cílem kurzu je seznámit studenty se evropskou a národní potravinářskou legislativou

Metody výuky -
Poslední úprava: CERVENZDE (31.10.2008)

semináře , samostatné studium

Požadavky ke zkoušce -
Poslední úprava: CERVENZDE (31.10.2008)

Účast 100%

Sylabus -
Poslední úprava: CERVENZDE (31.10.2008)
  • Systém státního zdravotního dozoru v hygieně výživy a PBU, systémy rychlého varování - 2 hod.
  • Základy evropské a národní potravinářské legislativy a legislativy PBU ? 4hod.
  • Základy mikrobiologie potravin ? odběry a laboratorní vyšetření vzorků ? 4 hod.
  • Legislativní nástroje v prevenci alimentárních onemocnění, vnitřní kontrolní systémy provozovatelů, HACCP ? 3 hod.
  • Potraviny pro zvláštní výživu, potraviny nového typu, potraviny z GMO ? 2 hod

 
Univerzita Karlova | Informační systém UK