KADLEC P., MELCOCH K., VOLDŘICH M. a kol. Technologie potravin - Přehled tradičních potravinářských výrob. Ostrava: Key publishing, 2012, 588 s. ISBN 978-80-7418-145-0.
Dostálová, Jana, Kadlec, Pavel a kol. Potravinářské zbožíznalství. Ostrava: Key Publishing, 2014, 435 s. ISBN 978-80-7418-208-2.
Doporučená:
KOHOUT P. (ed.) a kol. Potraviny - součást zdravého životního stylu. Olomouc: Solen, 2010, 106 s. ISBN 978-80-87327-39-5.
Kromě uvedené literatury též Komoditní vyhlášky k zákonu o potravinách a tabákových výrobcích č.110/1997 Sb. ve znění platných předpisů.
Záznamy z přednášek.
Prováděcí vyhlášky k zákonu o potravinách a tabákových výrobcích č. 110/1997 Sb. (Pouze základní definice a třídění na druhy a skupiny).
Požadavky ke zkoušce
Poslední úprava: Ing. Hana Pejšová, Ph.D. (27.09.2023)
Potravinářské technologie - závěrečný test, Potravinářské zbožíznalství - ústní zkouška. Oboje se koná v jeden den.