PředmětyPředměty(verze: 945)
Předmět, akademický rok 2023/2024
   Přihlásit přes CAS
Potravinářské zbožíznalství a potravinářské technologie - B03232 (Nutriční terapie - kombinovaná)
Anglický název: Knowledge of Food Merchandise and Technology
Zajišťuje: III. interní klinika – klinika endokrinologie a metabolismu 1. LF UK a VFN (11-00530)
Fakulta: 1. lékařská fakulta
Platnost: od 2022
Semestr: zimní
Body: 3
E-Kredity: 3
Způsob provedení zkoušky: zimní s.:
Rozsah, examinace: zimní s.:8/0, Z+Zk [HS]
Rozsah za akademický rok: 8 [hodiny]
Počet míst: neomezen
Minimální obsazenost: neomezen
4EU+: ne
Virtuální mobilita / počet míst pro virtuální mobilitu: ne
Stav předmětu: vyučován
Jazyk výuky: čeština
Způsob výuky: kombinovaný
Způsob výuky: kombinovaný
Poznámka: nutno dodat lékařské potvrzení
povolen pro zápis po webu
Garant: prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.
Patří mezi: Povinné BNT18 K 2.r._23/24
Atributy: Nutriční terapeut-kombinovaná
Teoretický předmět
Prerekvizity : B03105
Záměnnost : B01719, B02284
Literatura
Poslední úprava: Jana Kolářová (15.01.2020)

Povinná:

  • KADLEC P., MELCOCH K., VOLDŘICH M. a kol. Technologie potravin - Přehled tradičních potravinářských výrob. Ostrava: Key publishing, 2012, 588 s. ISBN 978-80-7418-145-0.
  • Dostálová, Jana, Kadlec, Pavel a kol. Potravinářské zbožíznalství. Ostrava: Key Publishing, 2014, 435 s. ISBN 978-80-7418-208-2.

Doporučená:

  • KOHOUT P. (ed.) a kol. Potraviny - součást zdravého životního stylu. Olomouc: Solen, 2010, 106 s. ISBN 978-80-87327-39-5.

Studijní opory
Poslední úprava: STDOWNER (25.09.2020)

MS Teams: Potravinářské zbožíznalství a potravinářské technologie 20/21 B03232

Kromě uvedené literatury též Komoditní vyhlášky k zákonu o potravinách a tabákových výrobcích č.110/1997 Sb. ve znění platných předpisů. Záznamy z přednášek. Prováděcí vyhlášky k zákonu o potravinách a tabákových výrobcích č. 110/1997 Sb. (Pouze základní definice a třídění na druhy a skupiny).
Požadavky ke zkoušce
Poslední úprava: Ing. Hana Pejšová, Ph.D. (27.09.2023)

Potravinářské technologie - závěrečný test, Potravinářské zbožíznalství - ústní zkouška. Oboje se koná v jeden den. 

 
Univerzita Karlova | Informační systém UK