Zlatohlávek, Lukáš. Klinická dietologie a výživa. Praha: Current Media, 2016, 422 s. ISBN 978-80-88129-03-5.
Kasper, Heinrich, Burghardt, Walter. Výživa v medicíně a dietetika. Praha: Grada, 2015, 572 s. ISBN 978-80-247-4533-6.
Svačina, Štěpán. Klinická dietologie. Praha: Grada, 2008, 381 s. ISBN 978-80-247-2256-6.
Doporučená:
Svačina, Štěpán, Müllerová, Dana, Bretšnajdrová, Alena. Dietologie pro lékaře, farmaceuty, zdravotní sestry a nutriční terapeuty. Praha: Triton, 2013, 341 s. ISBN 978-80-7387-699-9.
KRÁTKÁ, Anna. Základy pedagogiky a edukace v ošetřovatelství. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta humanitních studií, 2016, 77 s. ISBN 978-80-7454-635-8.
Štefánková, Jozefína Lacigová, Silvie. Motivace pacienta v diabetologické ambulanci. Praha: Mladá fronta, 2017, 132 s. ISBN 978-80-204-4590-2.
Poslední úprava: Ing. Hana Pejšová, Ph.D. (02.10.2023)
100% docházka, kladné hodnocení z pracoviště, seminární práce (rozsah min. 3 strany textu + příloha propočet výživové hodnoty na vhodném nutričním softwaru, řádkování 1,5, písmo 12, použité zdroje), prezentace vybrané kazuistiky v PowerPointu
Klasifikace „započteno“ – 80 hodin (2 části, zimní a letní praxe, 2 zápočty)