|
|
|
||
Poslední úprava: Mgr. Lenka Vysoká (29.07.2015)
|
|
||
Poslední úprava: Mgr. Lenka Vysoká (29.07.2015)
|
|
||
Poslední úprava: Mgr. Lenka Vysoká (07.01.2016)
HAINER, Vojtěch. Základy klinické obezitologie. 2., přeprac. a dopl. vyd. Praha: Grada, 2011, xxvi, 422 s., 16 s. barev. obr. příl. ISBN 978-80-247-3252-7. KASPER, Heinrich. Výživa v medicíně a dietetika. 1. české vyd. Praha: Grada, 2015, xiii, 572 s. ISBN 978-80-247-4533-6. Kohout, P., Rušavý, Z., Šerclová, Z. Vybrané kapitoly z klinické výživy I. Praha: Forsapi Kohout, P. et al. Dokumentace a hodnocení nutričního stavu pacientů. Praha: Maxdorf, 2004 Kohout, P., Kotrlíková, E. Základy klinické výživy. Praha: Krigl, 2005 PLEVOVÁ, Ilona a Regina SLOWIK. Komunikace s dětským pacientem. 1. vyd. Praha: Grada, 2010, 247 s. Sestra (Grada). ISBN 978-80-247-2968-8. POKORNÁ, Andrea. Komunikace se seniory. 1. vyd. Praha: Grada, 2010, 158 s. Sestra (Grada). ISBN 978-80-247-3271-8. RYBKA, Jaroslav. Diabetologie pro sestry. Vyd. 1. Praha: Grada, 2006, 283 s. Sestra (Grada). ISBN 80-247-1612-7. KUTNOHORSKÁ, Jana. Výzkum v ošetřovatelství. 1. vyd. Praha: Grada, 2009, 175 s. Sestra (Grada). ISBN 978-80-247-2713-4. SVAČINA, Štěpán. Klinická dietologie. Vyd. 1. Praha: Grada, 2008, 381 s. ISBN 978-80-247-2256-6. SVAČINA, Štěpán, Dana MÜLLEROVÁ a Alena BRETŠNAJDROVÁ. Dietologie pro lékaře, farmaceuty, zdravotní sestry a nutriční terapeuty. 2., upr. vyd. Praha: Triton, 2013, 341 s. Lékařské repetitorium. ISBN 978-80-7387-699-9. SVAČINA, Štěpán, Alena Bretšnajdrová. Dietologický slovník. 1. vyd. Praha: Triton, 2008. ISBN 8073870622. SVĚRÁKOVÁ, Marcela. Edukační činnost sestry: úvod do problematiky. 1. vyd. Praha: Galén, c2012, 63 s. ISBN 978-80-7262-845-2. VENGLÁŘOVÁ, Martina, Gabriela Mahrová. Komunikace pro zdravotní sestry. Praha: Grada, 2005. ISBN 9788024712628.
Dostupné nutriční databáze - NUTRISERVIS.cz, MTE.cz, kalorické tabulky.cz,cronometer.com Centrum pro databázi složení potravin - http://www.nutridatabaze.cz/ Potravinová banka dát - http://www.pbd-online.sk/ Databáze bezlepkových výrobků - http://www.potravinybezlepku.cz/ |
|
||
Poslední úprava: Mgr. Lenka Vysoká (29.07.2015)
Studenti si v rámci tohoto předmětu upevní a prohloubí teoretické znalosti a edukační dovednosti. Odborná praxe bude probíhat ve specializovaných nutričních poradnách - diabetologická, obezitologická, nefrologická, pro poruchy metabolismu lipidů, poradna zdravého životního stylu, poradna zdravé výživy, poradna pro fenylketonuriky, pro celiaky atd. |