Komentovaný překlad: Michael Pollan, Food Rules. Penguin Books 2009, s. 15-67
Název práce v češtině: | Komentovaný překlad: Michael Pollan, Food Rules. Penguin Books 2009, s. 15-67 |
---|---|
Název v anglickém jazyce: | Commented translation: Michael Pollan, Food Rules. Penguin Books 2009, pp. 15-67 |
Klíčová slova: | potraviny, složení potravin, živiny, jídelníček, tuky, sacharidy |
Klíčová slova anglicky: | food products, food ingredients, nutrients, diet, fats, carbohydrates |
Akademický rok vypsání: | 2014/2015 |
Typ práce: | bakalářská práce |
Jazyk práce: | čeština |
Ústav: | Ústav translatologie (21-UTRL) |
Vedoucí / školitel: | Mgr. Zuzana Šťastná, Ph.D. |
Řešitel: | skrytý - zadáno a potvrzeno stud. odd. |
Datum přihlášení: | 25.11.2014 |
Datum zadání: | 26.11.2014 |
Schválení administrátorem: | zatím neschvalováno |
Datum potvrzení stud. oddělením: | 10.12.2014 |
Datum a čas obhajoby: | 20.06.2016 09:00 |
Datum odevzdání elektronické podoby: | 13.05.2016 |
Datum proběhlé obhajoby: | 20.06.2016 |
Odevzdaná/finalizovaná: | odevzdaná studentem a finalizovaná |
Oponenti: | doc. PhDr. Zuzana Jettmarová, M.Sc., Ph.D. |
Zásady pro vypracování |
Proveďte důkladnou překladatelskou analýzu původního textu a v rámci přípravy na překlad se seznamte i s českou verzí jiného autorova textu na podobné téma - Dilema všežravce. Text přeložte a v komentáři popište zvolenou metodu překladu, jednotlivé překladatelské postupy i posuny, k nimž v překladu došlo. |
Seznam odborné literatury |
Základní doporučená literatura: BAKER, M. In Other Words: A coursebook on translation. Londýn: Routledge, 1992. ISBN 0-415-03086-2 ČECHOVÁ, M. Současná česká stylistika 2003 KUFNEROVÁ, Z. Překládání a čeština. Jinočany: H&H, 1994. ISBN 80-85787-14-8 NEWMARK, P. A Textbook of Translation. Singapur: Prentice Hall, 1988. ISBN 0-13- 912593-0 NORD, CH. Text analysis in translation: theory, methodology and didactic application of a model for translation-oriented text analysis. Amsterdam: Rodopi, 1991. ISBN 90-5183-311-3 POLLAN M.: Dilema všežravce. Praha: Argo, Dokořán, 2013. Plus další odborná literatura k tématu zdravé výživy. |