Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 368)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Komentovaný překlad: Michael Pollan, Food Rules. Penguin Books 2009, s. 15-67
Název práce v češtině: Komentovaný překlad: Michael Pollan, Food Rules. Penguin Books 2009, s. 15-67
Název v anglickém jazyce: Commented translation: Michael Pollan, Food Rules. Penguin Books 2009, pp. 15-67
Klíčová slova: potraviny, složení potravin, živiny, jídelníček, tuky, sacharidy
Klíčová slova anglicky: food products, food ingredients, nutrients, diet, fats, carbohydrates
Akademický rok vypsání: 2014/2015
Typ práce: bakalářská práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: Ústav translatologie (21-UTRL)
Vedoucí / školitel: Mgr. Zuzana Šťastná, Ph.D.
Řešitel: skrytý - zadáno a potvrzeno stud. odd.
Datum přihlášení: 25.11.2014
Datum zadání: 26.11.2014
Schválení administrátorem: zatím neschvalováno
Datum potvrzení stud. oddělením: 10.12.2014
Datum a čas obhajoby: 20.06.2016 09:00
Datum odevzdání elektronické podoby:13.05.2016
Datum proběhlé obhajoby: 20.06.2016
Odevzdaná/finalizovaná: odevzdaná studentem a finalizovaná
Oponenti: doc. PhDr. Zuzana Jettmarová, M.Sc., Ph.D.
 
 
 
Zásady pro vypracování
Proveďte důkladnou překladatelskou analýzu původního textu a v rámci přípravy na překlad se seznamte i s českou verzí jiného autorova textu na podobné téma - Dilema všežravce. Text přeložte a v komentáři popište zvolenou metodu překladu, jednotlivé překladatelské postupy i posuny, k nimž v překladu došlo.
Seznam odborné literatury
Základní doporučená literatura:
BAKER, M. In Other Words: A coursebook on translation. Londýn: Routledge, 1992. ISBN
0-415-03086-2
ČECHOVÁ, M. Současná česká stylistika 2003
KUFNEROVÁ, Z. Překládání a čeština. Jinočany: H&H, 1994. ISBN 80-85787-14-8
NEWMARK, P. A Textbook of Translation. Singapur: Prentice Hall, 1988. ISBN 0-13-
912593-0
NORD, CH. Text analysis in translation: theory, methodology and didactic application of a
model for translation-oriented text analysis. Amsterdam: Rodopi, 1991. ISBN 90-5183-311-3
POLLAN M.: Dilema všežravce. Praha: Argo, Dokořán, 2013.
Plus další odborná literatura k tématu zdravé výživy.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK