Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 368)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
The use of new (social) media in the Food business
Název práce v češtině: Nová (sociální) média a jídlo
Název v anglickém jazyce: The use of new (social) media in the Food business
Akademický rok vypsání: 2011/2012
Typ práce: diplomová práce
Jazyk práce: angličtina
Ústav: Ústav informačních studií - studia nových médií (21-UISKNM)
Vedoucí / školitel: Mgr. Denisa Kera, Ph.D.
Řešitel: skrytý - zadáno a potvrzeno stud. odd.
Datum přihlášení: 11.05.2012
Datum zadání: 11.05.2012
Schválení administrátorem: zatím neschvalováno
Datum potvrzení stud. oddělením: 09.07.2013
Datum a čas obhajoby: 16.09.2015 09:00
Odevzdaná/finalizovaná: ne
Zásady pro vypracování
1. Aktuální stav
1. 1 nastínění problematiky fastfoodu z hlediska kulturního fenoménu
1. 2 jak nová média ovlivňují trh s jídlem
1. 2. 1 možnosti sociálních sítí
1. 2. 2 aplikace jako nové distribuční kanály
1. 2. 3 interkace a socializační aspekt jídla a jeho virtuální pomůcky
1. 3 Fast „Food studies“: nové technologické směry v kultuře pouličního jídla
1. 3. 1 Food Trucks
1. 3. 2 vědecké kulinářské přístupy
1. 3. 3 hack & mobile komunita
2. HotKarot
2. 1 popis jednotlivých částí projektu
2. 1. 1 OpenSauce jako nový user interface pouličního stánku
2. 1. 2 fenomén mobilního jídla vs. technická úskalí provozu
2. 1. 3 FoodHacking & FoodDesign
2. 1. 4 fastfood jako hra: gamifikace prodeje
3. Analýza dat získaných z praxe projektu Hotkarot
Diplomová práce si ve třech částech (seznámení, vlastní projekt, analýza) klade za cíl zpracovat stať o jídle a nových médiích - o vzájemném vlivu, o změnách, které vlivem dostupnosti nových technologií nastaly.
Diplomová práce bude připravena v souladu s platnými vnitřními předpisy FF UK a dalšími normativními dokumenty.
Seznam odborné literatury
John Baichtal. Hack This: 24 Incredible Hackerspace Projects from the DIY Movement. 1. Edition. QUE. 6 Oct 2011. 0789748975.
Richard R. Wilk. Fast Food/Slow Food: The Cultural Economy of the Global Food System (Society for Economic Anthropology Monographs). illustrated edition. AltaMira Press, 28 Jun 2006. 075910915X
Maja Kuzmanovic. Open Sauces. 1. Edition. FoAM, Brussels, Belgium. 2009. ISBN/EAN: 978-90-810733-0-1
Andrew F. Smith. Encyclopedia of Junk Food and Fast Food. 1 edition. Greenwood Press. 30 Aug 2006. 0313335273. James L. Watson. The Cultural Politics of Food and Eating: A Reader (Blackwell Readers in Anthropology). 1 edition. Wiley-Blackwell. 3 Nov 2004. 0631230939
Food+Tech Connect: CONNECTing food and tech innovators [online magazine]. 2012- [cit. 1.5. 2012]. Dostupné z: http://www.foodandtech.com/.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK