Boom minipivovarů: faktory ovlivňující lokalizaci a úspěšnost nově vznikajících minipivovarů
Název práce v češtině: | Boom minipivovarů: faktory ovlivňující lokalizaci a úspěšnost nově vznikajících minipivovarů |
---|---|
Název v anglickém jazyce: | Boom of microbreweries: factors affecting the localisation and succes of newly emerging microbreweries |
Akademický rok vypsání: | 2017/2018 |
Typ práce: | diplomová práce |
Jazyk práce: | čeština |
Ústav: | Katedra sociální geografie a regionálního rozvoje (31-340) |
Vedoucí / školitel: | RNDr. Jiří Hasman, Ph.D. |
Řešitel: | skrytý - zadáno vedoucím/školitelem |
Datum přihlášení: | 20.12.2017 |
Datum zadání: | 11.01.2018 |
Datum odevzdání elektronické podoby: | 16.04.2019 |
Datum proběhlé obhajoby: | 28.05.2019 |
Oponenti: | RNDr. Tomáš Burda, Ph.D. |
Předběžná náplň práce |
Cílem práce bude pokusit se geograficky zmapovat aktuální prudký rozvoj minipivovarů na příkladě srovnání dvou krajů (předběžně bude vybráno mezi Pardubickým, Moravskoslezským krajem a Prahou). Hlavním nástrojem budou rozhovory s představiteli minipivovarů. Výzkumné cíle jsou předběžně stanoveny následovně: 1) zjistit, které faktory k založení pivovaru vedly (teoreticky zde bude práce vycházet zejm. z konceptů neolokalismu a glokalizace) 2) zjistit, které faktory vedly k lokalizaci pivovaru 3) ověřit vztah pivovarů k regionu, v němž působí |