HPLC analýza vybraných isoflavonů
Název práce v češtině: | HPLC analýza vybraných isoflavonů |
---|---|
Název v anglickém jazyce: | HPLC analysis of selected isoflavones |
Klíčová slova: | HPLC, daidzin, genistin, glycitin, analýza |
Klíčová slova anglicky: | HPLC, daidzine, genistine, glycitine, analysis |
Akademický rok vypsání: | 2018/2019 |
Typ práce: | diplomová práce |
Jazyk práce: | čeština |
Ústav: | Katedra biofyziky a fyzikální chemie (16-16110) |
Vedoucí / školitel: | Ing. Vladimír Kubíček, CSc. |
Řešitel: | skrytý - zadáno vedoucím/školitelem |
Datum přihlášení: | 29.11.2018 |
Datum zadání: | 29.11.2018 |
Datum a čas obhajoby: | 17.09.2020 09:00 |
Datum odevzdání elektronické podoby: | 03.09.2020 |
Datum proběhlé obhajoby: | 17.09.2020 |
Oponenti: | doc. Ing. Alice Lázníčková, CSc. |
Zásady pro vypracování |
1. Literární rešerše. 2. Seznámení se s metodou HPLC a typy používaných kolon. 3. Experimentální vypracování. 4. Shrnutí výsledků a sepsání diplomové práce. |
Seznam odborné literatury |
1. Snyder L.R., Kirkland J.J., Glajch, J.L.: Practical HPLC Method Development. 2nd ed., John Wiley & Son, New York, 1997. 2. Szymczak G., Wójciak-Kosior M., Sowa I., Zapala K.,Strzemski M., KocjanR.: Evaluation of isoflavone contentent and antioxidant activity of selected soy taxa, J. Food. Comp. Anal. 57 (2017), 40 - 48. 3. Neue U. D., VanTran K., Iraneta P. C., Alden B. A.: J. Sep. Sci. 26 (2003), 174 – 186. |
Předběžná náplň práce |
Studium doporučené literatury, výběr vhodných stacionárních fází, vývoj a validace HPLC metody, shrnutí výsledků. |
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce |
Study of the recommended literature, selection of suitable stationary phases, HPLC method development and its validation, survey of results. |