Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 368)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
HPLC analýza vybraných isoflavonů
Název práce v češtině: HPLC analýza vybraných isoflavonů
Název v anglickém jazyce: HPLC analysis of selected isoflavones
Klíčová slova: HPLC, daidzin, genistin, glycitin, analýza
Klíčová slova anglicky: HPLC, daidzine, genistine, glycitine, analysis
Akademický rok vypsání: 2018/2019
Typ práce: diplomová práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: Katedra biofyziky a fyzikální chemie (16-16110)
Vedoucí / školitel: Ing. Vladimír Kubíček, CSc.
Řešitel: skrytý - zadáno vedoucím/školitelem
Datum přihlášení: 29.11.2018
Datum zadání: 29.11.2018
Datum a čas obhajoby: 17.09.2020 09:00
Datum odevzdání elektronické podoby:03.09.2020
Datum proběhlé obhajoby: 17.09.2020
Oponenti: doc. Ing. Alice Lázníčková, CSc.
 
 
 
Zásady pro vypracování
1. Literární rešerše.
2. Seznámení se s metodou HPLC a typy používaných kolon.
3. Experimentální vypracování.
4. Shrnutí výsledků a sepsání diplomové práce.
Seznam odborné literatury
1. Snyder L.R., Kirkland J.J., Glajch, J.L.: Practical HPLC Method Development. 2nd ed., John Wiley & Son, New York, 1997.
2. Szymczak G., Wójciak-Kosior M., Sowa I., Zapala K.,Strzemski M., KocjanR.: Evaluation of isoflavone contentent and antioxidant activity of selected soy taxa, J. Food. Comp. Anal. 57 (2017), 40 - 48.
3. Neue U. D., VanTran K., Iraneta P. C., Alden B. A.: J. Sep. Sci. 26 (2003), 174 – 186.
Předběžná náplň práce
Studium doporučené literatury, výběr vhodných stacionárních fází, vývoj a validace HPLC metody, shrnutí výsledků.
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce
Study of the recommended literature, selection of suitable stationary phases, HPLC method development and its validation, survey of results.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK