Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 368)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Procesní kontaminanty v potravinách, jejich výskyt a negativní účinky
Název práce v češtině: Procesní kontaminanty v potravinách, jejich výskyt a negativní účinky
Název v anglickém jazyce: Process contaminants in food, their occurence and negative effects
Klíčová slova: procesní kontaminanty, tepelné úpravy potravin, akrylamid, furan, 3-MCPD
Klíčová slova anglicky: process contaminants, heat treatments of food, acrylamide, furane, 3-MCPD
Akademický rok vypsání: 2017/2018
Typ práce: bakalářská práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: III. interní klinika – klinika endokrinologie a metabolismu 1. LF UK a VFN (11-00530)
Vedoucí / školitel: RNDr. Milena Bušová, CSc.
Řešitel: skrytý - zadáno vedoucím/školitelem
Datum přihlášení: 24.10.2017
Datum zadání: 24.10.2017
Datum a čas obhajoby: 14.06.2018 00:00
Datum odevzdání elektronické podoby:25.04.2018
Datum proběhlé obhajoby: 14.06.2018
Předmět: Obhajoba bakalářské práce (B02367)
Oponenti: MUDr. Ivana Holcátová, CSc.
 
 
 
Předběžná náplň práce
Technologickými úpravami surovin a potravin vznikají produkty, které mohou významným způsobem při dlouhodobé konzumaci ovlivňovat zdraví člověka.
Práce rešeršního charakteru je zaměřena na základní druhy potravin, princip vzniku procesních kontaminantů, zdravotní rizika, která mohou přinášet a možnosti, jak jejich vznik v potravinách ovlivnit, případně mu zamezit.
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce
By technological processing of raw food some products are created which, in long consumption, can significantly affect human health.
This work of research character focuses on the basic types of food, the principle of creation of the process contaminants, health risks, which it can cause and the possibilities to influence or prevent their formation in food.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK