Procesní kontaminanty v potravinách, jejich výskyt a negativní účinky
Název práce v češtině: | Procesní kontaminanty v potravinách, jejich výskyt a negativní účinky |
---|---|
Název v anglickém jazyce: | Process contaminants in food, their occurence and negative effects |
Klíčová slova: | procesní kontaminanty, tepelné úpravy potravin, akrylamid, furan, 3-MCPD |
Klíčová slova anglicky: | process contaminants, heat treatments of food, acrylamide, furane, 3-MCPD |
Akademický rok vypsání: | 2017/2018 |
Typ práce: | bakalářská práce |
Jazyk práce: | čeština |
Ústav: | III. interní klinika – klinika endokrinologie a metabolismu 1. LF UK a VFN (11-00530) |
Vedoucí / školitel: | RNDr. Milena Bušová, CSc. |
Řešitel: | skrytý - zadáno vedoucím/školitelem |
Datum přihlášení: | 24.10.2017 |
Datum zadání: | 24.10.2017 |
Datum a čas obhajoby: | 14.06.2018 00:00 |
Datum odevzdání elektronické podoby: | 25.04.2018 |
Datum proběhlé obhajoby: | 14.06.2018 |
Předmět: | Obhajoba bakalářské práce (B02367) |
Oponenti: | MUDr. Ivana Holcátová, CSc. |
Předběžná náplň práce |
Technologickými úpravami surovin a potravin vznikají produkty, které mohou významným způsobem při dlouhodobé konzumaci ovlivňovat zdraví člověka.
Práce rešeršního charakteru je zaměřena na základní druhy potravin, princip vzniku procesních kontaminantů, zdravotní rizika, která mohou přinášet a možnosti, jak jejich vznik v potravinách ovlivnit, případně mu zamezit. |
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce |
By technological processing of raw food some products are created which, in long consumption, can significantly affect human health.
This work of research character focuses on the basic types of food, the principle of creation of the process contaminants, health risks, which it can cause and the possibilities to influence or prevent their formation in food. |