Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 368)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Stanovení senzoricky aktivních látek ve chmelu metodou GC-MS
Název práce v češtině: Stanovení senzoricky aktivních látek ve chmelu metodou GC-MS
Název v anglickém jazyce: Determination of sensory active compounds in hops using GC-MS
Klíčová slova: extrakce, chmel, chmelové silice, plynová chromatografie, hmotnostní spektrometrie
Klíčová slova anglicky: exctraction, hops, hop oil, gas chromatography, mass spectrometry
Akademický rok vypsání: 2016/2017
Typ práce: bakalářská práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: Katedra analytické chemie (31-230)
Vedoucí / školitel: RNDr. Jana Sobotníková, Ph.D.
Řešitel: skrytý - zadáno vedoucím/školitelem
Datum přihlášení: 20.12.2016
Datum zadání: 17.01.2017
Datum odevzdání elektronické podoby:30.08.2017
Datum proběhlé obhajoby: 12.09.2017
Oponenti: Ing. Pavel Čejka, CSc.
 
 
 
Konzultanti: RNDr. Jana Olšovská, Ph.D.
Předběžná náplň práce
Práce bude zaměřena na vylepšení a optimalizaci stávající metody GC-MS a bude tvořena dvěma fázemi. První fáze bude optimalizace stávající přípravy vzorku, druhou fází bude převod metody na GC-QQQ a rozšíření spektra stanovovaných látek.
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce
This diploma thesis is focused on improvement and optimization of existing GC-MS method. The work is divided into 2 parts. The first part is focused on improvement and optimization of sample preparation procedure, the second step involves adaptation of existing separation method to GC-QQQ instrument and enlargement of range of analyzed compounds.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK