Excerpce názvů jídel a jejich původu podle jednotlivých regionů. Výběr regionů pro vlastní zpracování práce, srovnání na základě etymologie u jednotlivých výrazů. Zhodnocení výsledků excerpce a analýzy - na základě etymologie
Seznam odborné literatury
Dictionnaire étymologique du francais - Larousse
Culinaria Francie - Kulinární průvodce, 2012, André Dominé
Předběžná náplň práce
Práce podává ucelený přehled o gastronomii a tradičních produktech a pokrmech v regionech Provence, Bretani a Normandii. Práce se zaměřuje rovněž na souvislost mezi geografickou polohou, úrodností půdy, podnebím a pěstovanými surovinami a tradičními pokrmy. Hlavním úkolem práce je určit etymologii názvů tradičních regionálních produktů a pokrmů a shrnout způsob, podle kterého se pojmenovávají tradiční pokrmy. Na regionální pokrmy a produkty práce nenahlíží pouze z hlediska lingvistického, ale i historického.
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce
The aim of the thesis is to give a comprehensive overview of gastronomy, traditional products and dishes in the regions of Provence, Brittany and Normandy. It also focuses on context between geographical location, soil fertility, climate, raw grown materials and traditional dishes. The main objective of this work is to determine the etymological origin of traditional regional products and dishes and to summarize the way according to which these traditional dishes and products are given their name. This thesis analyzes these products and dishes from a linguistic and historical aspect.