Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 368)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Využívání školních automatů, bufetů a obchodů s potravinami v blízkosti školy žáky ZŠ
Název práce v češtině: Využívání školních automatů, bufetů a obchodů s potravinami v blízkosti školy žáky ZŠ
Název v anglickém jazyce: The use of vending machines, snack bars and food stores near school by primary school pupils
Klíčová slova: žák základní školy, školní automat, výživa, nákup
Klíčová slova anglicky: primary school pupil, vending machine, nutrition, shopping
Akademický rok vypsání: 2015/2016
Typ práce: bakalářská práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: III. interní klinika – klinika endokrinologie a metabolismu 1. LF UK a VFN (11-00530)
Vedoucí / školitel: prof. MUDr. Štěpán Svačina, MBA, DrSc.
Řešitel: skrytý - zadáno vedoucím/školitelem
Datum přihlášení: 30.10.2015
Datum zadání: 30.10.2015
Datum a čas obhajoby: 09.06.2016 08:00
Datum odevzdání elektronické podoby:29.04.2016
Datum proběhlé obhajoby: 09.06.2016
Předmět: Obhajoba bakalářské práce (B01747)
Oponenti: MUDr. Roman Piecha
 
 
 
Předběžná náplň práce
Tato bakalářská práce se zabývá stravovacími návyky žáků základní školy. Hlavním cílem práce je zhodnotit nákupní preference žáků v bufetech, utomatech a obchodech v blízkosti školy a podmínky, které nákup ovlivňují. Teoretická část je zaměřena na výživová doporučení pro děti školního věku a na rizika, která nesprávná výživa přináší. V práci jsou také uvedeny informace z vývojové psychologie tohoto období. Praktická část je realizována formou dotazníkového šetření. V závěru práce je diskutována možná intervence plynoucí z výsledků výzkumu.
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce
This bachelor thesis concerns with dietary habits of primary school pupils. The main objective of the thesis is to analyse shopping preferences in vending machines, snack bars and food stores near school and the conditions which influence them. The theoretical part consists of nutrition recommendation for the primary school children and the risks that can be caused by inappropriate nutrition. There are also psychological information about this period of life. The questionnaire is used within the practical part. Some possible interventions according to the research results are discussed in the end of the thesis.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK