Tato bakalářská práce se zabývá stravovacími návyky žáků základní školy. Hlavním cílem práce je zhodnotit nákupní preference žáků v bufetech, utomatech a obchodech v blízkosti školy a podmínky, které nákup ovlivňují. Teoretická část je zaměřena na výživová doporučení pro děti školního věku a na rizika, která nesprávná výživa přináší. V práci jsou také uvedeny informace z vývojové psychologie tohoto období. Praktická část je realizována formou dotazníkového šetření. V závěru práce je diskutována možná intervence plynoucí z výsledků výzkumu.
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce
This bachelor thesis concerns with dietary habits of primary school pupils. The main objective of the thesis is to analyse shopping preferences in vending machines, snack bars and food stores near school and the conditions which influence them. The theoretical part consists of nutrition recommendation for the primary school children and the risks that can be caused by inappropriate nutrition. There are also psychological information about this period of life. The questionnaire is used within the practical part. Some possible interventions according to the research results are discussed in the end of the thesis.