Anthokyany v plodech vybraných kultivarů Sambucus nigra L. I.
Název práce v češtině: | Anthokyany v plodech vybraných kultivarů Sambucus nigra L. I. |
---|---|
Název v anglickém jazyce: | Anthocyanins from some cultivars of Sambucus nigra L. fruits. I. |
Klíčová slova: | Anthokyany, Sambucus nigra, plody |
Klíčová slova anglicky: | Anthocyanins, Sambucus nigra, fruits |
Akademický rok vypsání: | 2012/2013 |
Typ práce: | diplomová práce |
Jazyk práce: | čeština |
Ústav: | Katedra farmakognozie (16-16180) |
Vedoucí / školitel: | doc. RNDr. Jiřina Spilková, CSc. |
Řešitel: | skrytý - zadáno vedoucím/školitelem |
Datum přihlášení: | 25.09.2012 |
Datum zadání: | 15.04.2013 |
Datum a čas obhajoby: | 03.06.2014 09:00 |
Datum odevzdání elektronické podoby: | 13.04.2014 |
Datum proběhlé obhajoby: | 03.06.2014 |
Oponenti: | PharmDr. Jan Martin, Ph.D. |
Konzultanti: | Ing. Aleš Matějíček |
Zásady pro vypracování |
Prostudovat literaturu a zpracovat přehled o obsahových látkách a použití plodů bezu černého, zaměřit se na nové poznatky o anthokyanech. Seznámit se s metodami hodnocení obsahu anthokyanů. Stanovit obsah anthokyanů v plodech z různých kulturních odrůd bezu. Vyhodnotit získané výsledky. Zpracovat práci do písemné podoby. |
Seznam odborné literatury |
Český lékopis 2009 a jeho Doplňky lékopisný článek Myrtilli fructus recens M.M. Giusti, R.E.Wrolsatad: Current Protocols in Food Analytical Chemistry. Characterization and Measurement of Anthocyanins by UV-Visible Spectroscopy. John Wiley Inc. 2001, elektronické databáze Sci Direct, PubMed, Web of Sci a původní práce publikované v období od r. 2010, klíčová slova Sambucus, anthocyanins |
Předběžná náplň práce |
Spektrofotometrické stanovení obsahu anthokyanů v plodech různých odrůd S. nigra. |
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce |
Spectrophotometric determination of anthocyanins from some cultivars of S. nigra fruits. |