Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 368)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Stravování starších školních dětí
Název práce v češtině: Stravování starších školních dětí
Název v anglickém jazyce: Nutrition of older school children
Klíčová slova: živiny, stravování, pestrost, pravidelnost, nesprávné stravování
Klíčová slova anglicky: nutrients, catering, variety, regularity, improper rating
Akademický rok vypsání: 2011/2012
Typ práce: bakalářská práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: Ústav hygieny 3. LF UK (12-HYG)
Vedoucí / školitel: doc. MUDr. Jolana Rambousková, CSc.
Řešitel: skrytý - zadáno vedoucím/školitelem
Datum přihlášení: 26.03.2012
Datum zadání: 09.05.2012
Datum a čas obhajoby: 09.09.2015 00:00
Datum odevzdání elektronické podoby:29.08.2015
Datum proběhlé obhajoby: 09.09.2015
Oponenti: Mgr. Dana Hrnčířová, Ph.D.
 
 
 
Předběžná náplň práce
Bakalářská práce je rozdělena na dvě části, na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část je rozdělena do tří celků. První celek je zaměřený na hlavní živiny (bílkoviny, sacharidy, tuky), vitamíny, minerální látky a pitný režim. Druhý celek je věnovaný správnému stravování, pestrosti, pravidelnosti ve stravování a pohybové aktivitě. Třetí celek teoretické části práce je zaměřený na nesprávné stravování, fast food, sladkosti a slazené nápoje, které jsou v dětském věku nevhodné. Praktická část je věnována vyhodnocování dotazníků, které jsou zaměřené na stravovací návyky žáků a jejich pohybovou aktivitu. A dále na zjištění informovanosti dětí v oblasti zdravé a nezdravé výživy a jejich následků. Dotazníky byly získávané ve třech krajích České republiky, a to v kraji Jihomoravském, Pardubickém a Plzeňském, od dětí ve věku 11 – 15 let.
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce
This bachelors thesis is divided into two parts - theoretical and practical ones. theoretical phase consists of three sub-parts. First part focuses on main nutrients (proteins, carbohydrate, fats) vitamins, mineral substance and fluid intake. Second part is dedicated to correct, regular and colourfulness eating and motion activities. Third part of theoretical section covers unhealthy alimentation, fast food, sweetness and sweetened beverage which are not suitable for kids. Practical part evaluates questionnaires which examines alimentation habits and motion activities of childrens. It also evaluates how pupils are informed about both healthy and unhealthy alimentation and it's consequencies. Questionaries were distriuted to three different regions within Czech Republic - "Jihomoravském", "Pardubickém" and "Plzeňském". Age of pupils is in range 11-15 years.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK