Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 368)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Vliv nevodných rozpouštědel a iontů na stabilitu bílkovin
Název práce v češtině: Vliv nevodných rozpouštědel a iontů na stabilitu bílkovin
Název v anglickém jazyce: Effects of nonaqueous solvents and ions on protein stability
Akademický rok vypsání: 2006/2007
Typ práce: bakalářská práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: Katedra biochemie (31-250)
Vedoucí / školitel: prof. RNDr. Jiří Hudeček, CSc.
Řešitel: skrytý - zadáno vedoucím/školitelem
Datum přihlášení: 04.01.2007
Datum zadání: 04.01.2007
Datum odevzdání elektronické podoby:17.09.2007
Datum proběhlé obhajoby: 17.09.2007
Oponenti: RNDr. Jana Mizerovská, Ph.D.
 
 
 
Zásady pro vypracování
S využitím spektrofotometrických přístrojů (především "diode-array" spektrofotometru HP) zkoumat vliv nevodných rozpouštědel a iontové síly na tepelnou denaturaci proteinů
Seznam odborné literatury
Hudeček-Anzenbacher Diferenční a derivační spektrofotometrie. Využití ke studiu proteinů.
Demchenko UV Spectroscopy of Proteins.
Hudeček-Kalous Fyzikálně chemická podmíněnost struktury bílkovin
Předběžná náplň práce
Denaturace proteinů se projevuje změnami v oblasti absorpce UV záření aromatickými postranními řetězci AMK. Úkolem BP je studovat tyto změny metodami derivační/diferenční spektroskopie v UV.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK