Cílem bakalářské práce bylo zhodnotit kvalitu a dostatečnost stravy poskytované Armádou České republiky a provést nutriční analýzu bojové potravinové dávky individuální. Studie se zaměřila na dva respondenty, profesionálního vojáka a vojáka v základní přípravě. Příjem energie a živin byl hodnocen ze sedmidenních jídelních záznamů, analýza byla provedena v programu Nutriservis, energetický výdej stanoven pomocí chytrých nositelných zařízení. Výsledky ukazují, že armádní strava obecně splňuje základní požadavky, avšak existují oblasti vhodné k dalšímu zlepšení.
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce
The aim of the bachelor study was to evaluate the quality and sufficiency of the diet provided by the Army of the Czech Republic and to perform a nutritional analysis of individual combat rations. The study focused on two respondents, a professional soldier and a soldier in basic training. Energy and nutrient intake was assessed from seven days of meal records, analysis was performed in Nutriservis software, and energy expenditure was determined using smart wearable devices. Results indicate that the Army diet generally meets basic requirements, but there are areas for improvement.