Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 368)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Potraviny jako téma ve výuce chemie.
Název práce v češtině: Potraviny jako téma ve výuce chemie.
Název v anglickém jazyce: Food as a topic in chemistry education.
Klíčová slova: potraviny, výuka chemie, průřezové téma, big ideas
Klíčová slova anglicky: food, chemistry education, corosscuricular topic, big ideas
Akademický rok vypsání: 2023/2024
Typ práce: diplomová práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: Katedra učitelství a didaktiky chemie (31-280)
Vedoucí / školitel: doc. RNDr. Svatava Janoušková, Ph.D.
Řešitel: skrytý - zadáno a potvrzeno stud. odd.
Datum přihlášení: 01.11.2023
Datum zadání: 01.11.2023
Datum potvrzení stud. oddělením: 03.01.2024
Předběžná náplň práce
Potraviny a potravinová bezpečnost představují významné průřezové téma jak na základních, tak středních školách. Jedním z úhlů pohledu, kterým se na potraviny můžeme dívat, je optika chemická. Potraviny jsou zdrovem živin, ale zpracované potraviny mohou také představovat nebezpečí pro lidské zdraví. Plýtvání potravinami jde v řetězci dále až k ochraně půd, klimatické změně apod. Práce by se měla zaměřit na to, jak téma potravin vhodně zapracovat do výuky chemie (přímé výuky či projektové výuky). Výsledné zpracování tématu by mělo být ověřeno buď aplikací ve školách nebo diskuzí s učiteli.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK