Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 368)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Pseudoobiloviny a jejich význam ve výživě
Název práce v češtině: Pseudoobiloviny a jejich význam ve výživě
Název v anglickém jazyce: Pseudocereals and their importance in nutrition
Klíčová slova: pseudoobiloviny, pohanka, quinoa, amarant, výživa
Klíčová slova anglicky: pseudocereals, buckwheat, quinoa, amaranth, nutrition
Akademický rok vypsání: 2022/2023
Typ práce: bakalářská práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: III. interní klinika – klinika endokrinologie a metabolismu 1. LF UK a VFN (11-00530)
Vedoucí / školitel: prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.
Řešitel: skrytý - zadáno vedoucím/školitelem
Datum přihlášení: 26.09.2023
Datum zadání: 26.09.2023
Datum a čas obhajoby: 24.06.2024 08:00
Datum odevzdání elektronické podoby:29.04.2024
Datum proběhlé obhajoby: 24.06.2024
Předmět: Obhajoba bakalářské práce (B02367)
Oponenti: doc. Ing. Marie Hrušková, CSc.
 
 
 
Předběžná náplň práce
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou tří nejvýznamnějších pseudoobilovin, konkrétně pohankou, quinoou a amarantem. Pozornost je věnována jejich obecné charakteristice, původu a historii pěstování, využití a zejména jejich nutriční hodnotě a vlivu na lidské zdraví. Praktická část se skládá z dotazníkového šetření, průzkumu trhu a senzorického hodnocení.
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce
The bachelor thesis is focused on the characteristics of the three most important pseudocereals, specifically buckwheat, quinoa and amaranth. It pays particular attention to their general features, origin and history of planting, utilization and especially their nutritional value and their effect on human health. The practical part is divided into questionnaire survey, market survey and sensory assessment.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK