Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 390)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Význam konzumace jater ve výživě člověka
Název práce v češtině: Význam konzumace jater ve výživě člověka
Název v anglickém jazyce: The importance of liver consumption in human nutrition
Klíčová slova: játra, výrobky z jater, složení, kulinární úprava, výživa
Klíčová slova anglicky: liver, liver products, composition, food preparation, nutrition
Akademický rok vypsání: 2022/2023
Typ práce: bakalářská práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: III. interní klinika – klinika endokrinologie a metabolismu 1. LF UK a VFN (11-00530)
Vedoucí / školitel: prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.
Řešitel: skrytý - zadáno vedoucím/školitelem
Datum přihlášení: 10.10.2022
Datum zadání: 10.10.2022
Datum a čas obhajoby: 23.06.2023 08:00
Datum odevzdání elektronické podoby:28.04.2023
Datum proběhlé obhajoby: 23.06.2023
Předmět: Obhajoba bakalářské práce (B02367)
Oponenti: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
 
 
 
Předběžná náplň práce
Bakalářská práce se zabývá problematiou týkající se významu konzumace jater ve výživě člověka. Teoretická část popisuje nutriční složení, porovnává rozdíly mezi játry různých živočišných druhů a uvádí možné formy konzumace jater s jejich výživovými benefity a potenciálními zdravotními riziky. Praktická část obsahuje průzkum dostupnosti jater, komparaci paštik s obsahem jater a dotazníkové šetření týkající se konzumace jater a znalostí o nich.
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce
The bachelor thesis deals with the issue of the importance of liver consumption in human nutrition. The theoretical part describes the nutritional composition, compares the differences between livers of different animal species and presents possible forms of liver consumption with their nutritional benefits and potential health risks. The practical part includes a survey on the availability of liver, a comparison of liver-containing pates and a questionnaire survey on liver consumption and knowledge.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK