Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 391)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Zhodnocení vhodnosti poživatin, které jsou nejčastěji součástí svačiny žáků vybrané ZŠ ve věku od 11 do 15 let
Název práce v češtině: Zhodnocení vhodnosti poživatin, které jsou nejčastěji součástí svačiny žáků vybrané ZŠ ve věku od 11 do 15 let
Název v anglickém jazyce: Evaluation the suitability of edibles which are most often part of the snack of pupils aged between 11 and 15 from selected school
Klíčová slova: stravovací návyky, stravování, svačina, výživa ve škole, zdravé stravování
Klíčová slova anglicky: eating habits, eating, snack, nutrition at school, healthy eating
Akademický rok vypsání: 2021/2022
Typ práce: bakalářská práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: Katedra pedagogiky (41-KPG)
Vedoucí / školitel: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D.
Řešitel: skrytý - zadáno vedoucím/školitelem, čeká na schválení garantem
Datum přihlášení: 20.01.2022
Datum zadání: 30.08.2022
Datum a čas obhajoby: 16.05.2023 13:00
Místo konání obhajoby: M. Rettigové 4, Praha 1, R218, 218, 2. patro, vlevo, zadní trakt
Datum odevzdání elektronické podoby:14.04.2023
Datum proběhlé obhajoby: 16.05.2023
Předmět: Obhajoba bakalářské práce (OSZD004)
Oponenti: PhDr. Jaroslava Hanušová, Ph.D.
 
 
 
Zásady pro vypracování
1. Zdůvodnění výběru tématu
Důvodem výběru tohoto tématu je můj zájem o zdravou stravu a nedostatečná pozornost, která je věnována tomu, co děti ve škole svačí.

2. Formulace problému, který bude v práci řešen:
Rozdíl mezi doporučenou zdravou svačinou a reálnými zvyklostmi.

3. Cíl práce:
Ve své práci bych chtěla pomocí dotazníkového šetření zhodnotit stravovací návyky žáků ve věku od 11 do 15 let během přestávek. Co si děti ke svačině nosí, co doopravdy snědí a kdo jim svačiny připravuje. Porovnat druhy potravin ve školní svačině, zda je sladká či slaná a pitný režim.

4. Charakteristika metod:
V praktické části bude využito kvantitativní šetření, konkrétně dotazníkové šetření na základních školách.

5. Struktura práce:
V teoretické části se budu zabývat základními poznatky a potřebami ve vztahu ke stravování dětí ve školním věku. V praktické části budu sledovat, jakou mají děti svačinu a zhodnotím, zda je pro ně vhodná.
Seznam odborné literatury
KUNOVÁ, Václava. Zdravá výživa. 2. vyd. Praha: Grada Publishing, a.s., 2011. ISBN 978-80-247-3433-0.
MACHOVÁ, Jitka; KUBÁTOVÁ, Dagmar a kol. Výchova ke zdraví. 2. vyd. Praha: Grada Publishing, a.s., 2015. ISBN 978-80-247-5351-5.
MARTINČA, Josef. Výživa. 2. vyd. Praha: Vysoká škola tělesné výchovy a sportu PALESTRA, spol. s.r.o., 2015. ISBN 978-80-87723-20-3.
Předběžná náplň práce
Bakalářská práce se bude zabývat svačinami žáků na 2. stupni základní školy. Výzkumným problémem bude rozdíl mezi doporučenou zdravou svačinou a reálnými zvyklostmi. Cílem praktické části bude zhodnotit stravovací návyky žáků ve věku od 11 do 15 let během přestávek.
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce
The bachelor´s thesis will be dealt with snacks of secondary school pupils. The research problem will be the difference between recommended healthy snacks and their real eating habits. The aim of the practical part will be to evaluate the eating habits of pupils aged between 11 and 15 years during breaks.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK