Stanovení L-tryptofanu v potravinových doplňcích metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Název práce v češtině: |
Stanovení L-tryptofanu v potravinových doplňcích metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie |
Název v anglickém jazyce: |
Determination of L-tryptophan in food supplements in high performace liquid chromatography |
Klíčová slova: |
L-tryptofan, HPLC, potravinový doplněk, mix-mód chromatografie, validační parametry |
Klíčová slova anglicky: |
L-tryptophan, HPLC, food supplement, mixed-mode chromatography, validation parameters |
Akademický rok vypsání: |
2020/2021 |
Typ práce: |
bakalářská práce |
Jazyk práce: |
čeština |
Ústav: |
Katedra fyzikální a makromol. chemie (31-260) |
Vedoucí / školitel: |
doc. RNDr. Květa Kalíková, Ph.D. |
Řešitel: |
skrytý - zadáno vedoucím/školitelem |
Datum přihlášení: |
20.01.2021 |
Datum zadání: |
26.01.2021 |
Datum odevzdání elektronické podoby: | 25.08.2022 |
---|
Datum proběhlé obhajoby: |
12.09.2022 |
Oponenti: |
RNDr. Anna Kubíčková, Ph.D. |
|
|
|
|
|
|
Konzultanti: |
Mgr. Zuzana Vosáhlová |
|
|
|
|
Předběžná náplň práce |
Optimalizace chromatografických podmínek pro stanovení L-tryptofanu. Výběr vhodné stacionární fáze, složení mobilní fáze a teploty. |