Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 390)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Dobová kuchyně v českém reenactmentu ztvárňujícím období 1. pol. 14. století.
Název práce v češtině: Dobová kuchyně v českém reenactmentu ztvárňujícím období 1. pol. 14. století.
Název v anglickém jazyce: Period cuisine in the Czech reenactment depicting the period of the first half of the 14th century.
Klíčová slova: každodennost, dobová kuchyně, nehmotná kultura, reenactment
Klíčová slova anglicky: everyday life, period cuisine, intangible culture, reenactment
Akademický rok vypsání: 2019/2020
Typ práce: diplomová práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: Program Historická sociologie (24-HS)
Vedoucí / školitel: doc. PhDr. Bohuslav Šalanda, CSc.
Řešitel: skrytý - zadáno vedoucím/školitelem
Datum přihlášení: 25.06.2020
Datum zadání: 25.06.2020
Datum odevzdání elektronické podoby:23.07.2021
Datum proběhlé obhajoby: 13.09.2021
Předmět: Obhajoba diplomové práce (YMH201)
Oponenti: doc. JUDr. PhDr. Jan Štemberk, Ph.D.
 
 
 
Předběžná náplň práce
Fenomén spolků oživlé historie je úzce spjat se zájmem o výzkum každodennosti v posledních cca 20 letech, který tvoří jeho teoretickou základnu. Přestože se jedná o prezentaci skupin převážně amatérských zájemců o konkrétní období, jejich úzká specializace jim umožňuje dosahovat poměrně hlubokých znalostí. Jak tyto znalosti sdílejí a aplikují v praxi je náplní této práce, která tedy bude zahrnovat vedle teoretické části i vlastní pozorování a z toho vyplývající závěry.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK