Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 368)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Analýza složení potravy za pomocí molekulárně-genetických metod
Název práce v češtině: Analýza složení potravy za pomocí molekulárně-genetických metod
Název v anglickém jazyce: Analyzes of diet composition by molecular-genetic approaches
Akademický rok vypsání: 2018/2019
Typ práce: bakalářská práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: Katedra zoologie (31-170)
Vedoucí / školitel: Mgr. Jakub Kreisinger, Ph.D.
Řešitel:
Předběžná náplň práce
Současné pokroky v sekvenčních technologiích značně usnadnily využití DNA obsažené v prostředí (tzv. Environmentální DNA) k analýzám složení a struktury společenstev celé řady organismů. Jednou možností využití environmentální DNA je i analýza složení potravy, které je však spojena s celou řadu technických specifik.
Cílem této práce bude vypracovat rešeršní přehled o metodách a přístupech, které lze k analýzám potravy pomocí hlubokého sekvenování využít. Nedílnou součástí této práce bude kritické zhodnocení těchto metod a přehled konkrétních případových studií, kde se tyto metody uplatnily. V případě zájmu lze práci rozšířit o praktickou část, ve které budou analyzovány vzorky nasbírané v rámci některého z našich běžících projektů.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK