1. provedení literární rešerše na uvedené téma v referátovém časopise, 2. výběr a utřídění faktů, 3. zajištění potřebné originální literatury, napsání práce podle zvyklostí obvyklých na pracovišti. Práce by měla obsahovat 50-60 stran rukopisu, 100-120 literárních odkazů.
Seznam odborné literatury
1. Chemical Abstracts (SciFinder), 2. zajištění původních prací a přehledových studií prostřednictvím informačních zdrojů dostupných v e-formě na Univerzitě Karlově (http://pez.cuni.cz, (http://www.jib.cz), Web of Knowledge (http://webofknowledge.com/), EBSCO host (http://search.ebscohost.com) knihy s nutraceutickou tématikou, které jsou ve fondu Střediska vědeckých informací FaF UK
Předběžná náplň práce
1. Stručný rozbor patofyziologických pochodů vedoucích k hyperurikémii a dně, epidemiologie atd. 2. Přehled látek z potravy (ovoce, zeleniny, pochutin, (a rostlinných extraktů, atd.), které mohlou být využity při ovlivňování hyperurikémie a dny 3. Přehled potravin s negativním vlivem na hyperurikémii a dnu 4. Doplňky stavy používané k pozitivnímu ovlivnění dny v ČR, Zhodnocení využití látek, které byly v práci uvedeny (klady, zápory, případné interakce) s návrhem na jejich využitelnost.