Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 368)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
V úterý 2.7.2024 v době mezi 20:00 a 22:00 proběhne odstávka Studijního informačního systému z důvodu údržby databázového serveru.
Doplňky stravy: možnosti snížení hyperurikémie a zmírnění dny
Název práce v češtině: Doplňky stravy: možnosti snížení hyperurikémie a zmírnění dny
Název v anglickém jazyce: Nutraceuticals: possibilities in decreasing of hyperuricemia and alleviating gout
Klíčová slova: potravní doplňky, dna, hyperurikémie, potraviny, doplňky stravy
Klíčová slova anglicky: nutraceuticals, gout, hyperuricemia, food, food supplement
Akademický rok vypsání: 2018/2019
Typ práce: diplomová práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: Katedra farmaceutické botaniky (16-16130)
Vedoucí / školitel: PharmDr. Anna Hošťálková, Ph.D.
Řešitel: skrytý - zadáno vedoucím/školitelem
Datum přihlášení: 01.10.2018
Datum zadání: 29.01.2019
Datum a čas obhajoby: 17.06.2020 08:30
Datum odevzdání elektronické podoby:14.05.2020
Datum proběhlé obhajoby: 17.06.2020
Oponenti: prof. RNDr. Lubomír Opletal, CSc.
 
 
 
Zásady pro vypracování
1. provedení literární rešerše na uvedené téma v referátovém časopise, 2. výběr a utřídění faktů, 3. zajištění potřebné originální literatury, napsání práce podle zvyklostí obvyklých na pracovišti. Práce by měla obsahovat 50-60 stran rukopisu, 100-120 literárních odkazů.
Seznam odborné literatury
1. Chemical Abstracts (SciFinder), 2. zajištění původních prací a přehledových studií prostřednictvím informačních zdrojů dostupných v e-formě na Univerzitě Karlově (http://pez.cuni.cz, (http://www.jib.cz), Web of Knowledge (http://webofknowledge.com/), EBSCO host (http://search.ebscohost.com) knihy s nutraceutickou tématikou, které jsou ve fondu Střediska vědeckých informací FaF UK
Předběžná náplň práce
1. Stručný rozbor patofyziologických pochodů vedoucích k hyperurikémii a dně, epidemiologie atd.
2. Přehled látek z potravy (ovoce, zeleniny, pochutin, (a rostlinných extraktů, atd.), které mohlou být využity při ovlivňování hyperurikémie a dny
3. Přehled potravin s negativním vlivem na hyperurikémii a dnu
4. Doplňky stavy používané k pozitivnímu ovlivnění dny v ČR, Zhodnocení využití látek, které byly v práci uvedeny (klady, zápory, případné interakce) s návrhem na jejich využitelnost.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK