Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 368)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Dostupnost a obliba stravování žáků základních škol ve stravovacích zařízeních v okrese Mladá Boleslav
Název práce v češtině: Dostupnost a obliba stravování žáků základních škol ve stravovacích zařízeních v okrese Mladá Boleslav
Název v anglickém jazyce: The possibility and popularity of eating meals in school canteen in Mladá Boleslav
Klíčová slova: mladiství do 15 let, stravování, školní jídelna, výživa
Klíčová slova anglicky: eating,nutrition, school canteen, young people until 15 years
Akademický rok vypsání: 2016/2017
Typ práce: bakalářská práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: Katedra pedagogiky (41-KPG)
Vedoucí / školitel: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D.
Řešitel: skrytý - zadáno vedoucím/školitelem
Datum přihlášení: 11.01.2017
Datum zadání: 31.01.2017
Datum a čas obhajoby: 24.05.2018 00:00
Místo konání obhajoby: M. Rettigové 4, Praha 1, R217, 217, 2. patro, vlevo, zadní trakt
Datum odevzdání elektronické podoby:19.04.2018
Datum proběhlé obhajoby: 24.05.2018
Předmět: Obhajoba bakalářské práce (OSZD004)
Oponenti: PhDr. Jaroslava Hanušová, Ph.D.
 
 
 
Zásady pro vypracování
1. Zdůvodnění výběru tématu
Výživa mladistvých mě osobně velmi zajímá a stravování ve školách je podle mého názoru velmi zanedbané.

2. Formulace problému, který bude v práci řešen:
Problém, který v práci budu řešit je strava dětí a mládeže na základních školách. Vybrala jsem si první i druhý stupeň druhé základní školy v Mladé Boleslavi a první a druhý stupeň první základní školy v Mnichově Hradišti.

3. Cíl práce:
Zjištění kolik dětí se stravuje ve školních jídelnách a kolik ne. Dále kolik dětí si nosí jídlo z domova, případně kolik dětí si jídlo kupuje v obchodě. Obliba stravování žáků ve školní jídelně uvedených škol škol. Důvody nevyužívání možnosti stravování ve školní jídelně.

4. Charakteristika metod:
V teoretické části se budu věnovat výživě dětí a mladistvých do 15 let a v praktické části budu pomocí dotazníkového šetření zkoumat oblibu stravování ve školních jídelnách a způsoby stravování během doby, co je dítě ve škole.

5. Struktura práce:
1.Úvod
2.Výživa dětí
3.Správné stravování dětí a mládeže
4.Kvalita potravin
5.Praktická část: vyhodnocení dotazníku
6.Závěr
Seznam odborné literatury
HNÁTEK, Jaroslav. Výživa a stravování školních dětí a mládeže. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1972. Odborná literatura pro veřejnost.

KUNOVÁ, Václava. Zdravá výživa. 2., přeprac. vyd. Praha: Grada, 2011. Zdraví & životní styl. ISBN 978-80-247-3433-0.

MARÁDOVÁ, Eva. Výživa a hygiena ve stravovacích službách. Vydání čtvrté. Praha: Vysoká škola hotelová v Praze 8, 2015. ISBN 978-80-87411-65-0.
Předběžná náplň práce
Bakalářská práce se zabývá oblibou a dostupností stravování ve školní jídelně na základních školách v okrese Mladá Boleslav.V teoretické části mé bakalářské práce jsem se zabývala legislativou školních jídelen, historií, normami a systémem kritických bodů. V praktické části jsem pak zjišťovala, jak jsou žáci ve školních jídelnách spokojeni, co jim vyhovuje a naopak. Hlavním cílem bylo zjistit, jestli se větší procento žáků stravuje ve školních jídelnách nebo ne.
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce
The bachelor thesis deals with the popularity and possibility of eating meals in the school canteens at elementary schools in Mladá Boleslav district. In the theoretical part of my bachelor thesis I was dealing with a school canteen legislation, history of a school canteen, standards and the system of critical points.In the practical part I was finding out how satisfied pupils are in their school canteens, what suits them and what does not. One of the main goals was to find out if a higher percentage of pupils eats in the school canteens or not.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK