Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 368)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Perception of climate change impacts on Fairtrade coffee production in Tanzania
Název práce v češtině: Percepce dopadů změny klimatu na Fairtrade produkci kávy v Tanzanii
Název v anglickém jazyce: Perception of climate change impacts on Fairtrade coffee production in Tanzania
Klíčová slova: produkce kávy, změna klimatu, fairtrade, Tanzanie, percepce
Klíčová slova anglicky: coffee production, climate change, fair trade, Tanzania, perception
Akademický rok vypsání: 2016/2017
Typ práce: diplomová práce
Jazyk práce: angličtina
Ústav: Katedra sociální geografie a regionálního rozvoje (31-340)
Vedoucí / školitel: Mgr. Robert Stojanov, Ph.D.
Řešitel: skrytý - zadáno vedoucím/školitelem
Datum přihlášení: 23.11.2016
Datum zadání: 23.11.2016
Předběžná náplň práce
Cílem práce je analyzovat percepci dopadů změny klimatu na fairtrade produkci kávy na regionální úrovni v Tanzanii.Obsahdiplomové prácebude (i) stručný přehled fairtrade produkce kávy v Tanzanii a jejich přínosů pro pěstitele ve vybraném regionu v Tanzanii, (ii) popis dopadů změny klimatu v Tanzanii, (iii) analýza percepce místních obyvatel na dopady změny klimatu na produkci kávy, (iv) komparativní analýza percepce dopadů změny klimatu na produkci kávy a způsoby adaptace u farmářů a managerů družtev. Případová studie. Kvalitativní přístup formou hloubkových rozhovorů.
Předměty doporučené k absolvování:
MZ340M08 Migration, Development and Environment
MZ340P93 Globalizace: procesy, problémy
MZ340P903 Geografie mezinárodního rozvoje
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce
The aim of the thesis is to analyze the perception of the climate change impacts on fairtrade coffee production at regional level in Tanzania. The content is (i) a brief review of fairtrade coffee production in Tanzania and their benefits to growers in the selected region in Tanzania, (ii) a description of the climate change impacts in Tanzania, (iii) an analysis of the perception of local communities to the impacts of climate change on coffee production, (iv) a comparative analysis of the perception of climate change impacts on coffee production methods and adaptation by farmers and cooperatives managers. Case study, the qualitative approach in the form of in-depth interviews.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK