Perception of climate change impacts on Fairtrade coffee production in Tanzania
Název práce v češtině: | Percepce dopadů změny klimatu na Fairtrade produkci kávy v Tanzanii |
---|---|
Název v anglickém jazyce: | Perception of climate change impacts on Fairtrade coffee production in Tanzania |
Klíčová slova: | produkce kávy, změna klimatu, fairtrade, Tanzanie, percepce |
Klíčová slova anglicky: | coffee production, climate change, fair trade, Tanzania, perception |
Akademický rok vypsání: | 2016/2017 |
Typ práce: | diplomová práce |
Jazyk práce: | angličtina |
Ústav: | Katedra sociální geografie a regionálního rozvoje (31-340) |
Vedoucí / školitel: | Mgr. Robert Stojanov, Ph.D. |
Řešitel: | skrytý - zadáno vedoucím/školitelem |
Datum přihlášení: | 23.11.2016 |
Datum zadání: | 23.11.2016 |
Předběžná náplň práce |
Cílem práce je analyzovat percepci dopadů změny klimatu na fairtrade produkci kávy na regionální úrovni v Tanzanii.Obsahdiplomové prácebude (i) stručný přehled fairtrade produkce kávy v Tanzanii a jejich přínosů pro pěstitele ve vybraném regionu v Tanzanii, (ii) popis dopadů změny klimatu v Tanzanii, (iii) analýza percepce místních obyvatel na dopady změny klimatu na produkci kávy, (iv) komparativní analýza percepce dopadů změny klimatu na produkci kávy a způsoby adaptace u farmářů a managerů družtev. Případová studie. Kvalitativní přístup formou hloubkových rozhovorů. Předměty doporučené k absolvování: MZ340M08 Migration, Development and Environment MZ340P93 Globalizace: procesy, problémy MZ340P903 Geografie mezinárodního rozvoje |
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce |
The aim of the thesis is to analyze the perception of the climate change impacts on fairtrade coffee production at regional level in Tanzania. The content is (i) a brief review of fairtrade coffee production in Tanzania and their benefits to growers in the selected region in Tanzania, (ii) a description of the climate change impacts in Tanzania, (iii) an analysis of the perception of local communities to the impacts of climate change on coffee production, (iv) a comparative analysis of the perception of climate change impacts on coffee production methods and adaptation by farmers and cooperatives managers. Case study, the qualitative approach in the form of in-depth interviews. |