Molekulární analýza složení potravy
Název práce v češtině: | Molekulární analýza složení potravy |
---|---|
Název v anglickém jazyce: | |
Akademický rok vypsání: | 2015/2016 |
Typ práce: | bakalářská práce |
Jazyk práce: | čeština |
Ústav: | Katedra zoologie (31-170) |
Vedoucí / školitel: | Mgr. Jakub Kreisinger, Ph.D. |
Řešitel: |
Předběžná náplň práce |
Analýza potravního složení u obratlovců je tradičně prováděna na základě rozboru makroskopických zbytků. Současné pokroky v genetických technologiích nabízejí finančně relativně dostupnou k tomuto časově náročnému postupu. Tou je paralelní sekvenace taxonomicky relevantních markerů a vyhodnocení těchto dat pomocí patřičných bioinformatických a statistických nástrojů (více viz http://metabarcoding.org/nebohttp://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/mec.2012.21.issue-8/issuetoc). Cílem této práce je vypracovat review, které by kriticky zhodnotili současné přístupy k molekulární analýzy složení potravy a porovnalo je s tradičními metodami. |