Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 372)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Historie vydávání jídla v K centrech - případová studie
Název práce v češtině: Historie vydávání jídla v K centrech - případová studie
Název v anglickém jazyce: history of food in K centers - case study
Klíčová slova: vydávání jídla – výživa – kontaktní centrum – kasuistická studie – SANANIM
Klíčová slova anglicky: food giving – nutrition – contact center – case study – SANANIM
Akademický rok vypsání: 2015/2016
Typ práce: bakalářská práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: Klinika adiktologie 1. LF UK a VFN (11-00611)
Vedoucí / školitel: Mgr. Petr Matoušek
Řešitel: skrytý - zadáno vedoucím/školitelem
Datum přihlášení: 25.10.2015
Datum zadání: 09.11.2015
Datum a čas obhajoby: 05.09.2016 00:00
Datum odevzdání elektronické podoby:19.07.2016
Datum proběhlé obhajoby: 05.09.2016
Předmět: Obhajoba bakalářské práce (B01638)
Oponenti: Mgr. Jaroslav Šejvl, Ph.D.
 
 
 
Předběžná náplň práce
ABSTRAKT
Uvedení do problému
Výživa významně ovlivňuje zdraví u běžné populace i u uživatelů drog. Kontaktní centra nabízí potravinový servis a mohou tak zlepšovat kvalitu života u uživatelů drog.
Cíl práce
Zmapovat období vydávání jídla v KC SANANIM a zjistit, co stojí za proměnou pravidel týkajících se vydávání jídla.
Soubor a metody
Soubor tvoří 20 klientů a 7 pracovníků kontaktního centra, 5 pracovníků charitativních a dobročinných organizací. K získání dat bylo použito polostrukturované interwiev. Další metodou bylo zúčastněné pozorování.
Výsledky
Zjistil jsem, že období vydávání jídla se dělí na tři etapy. Za proměnou pravidel stojí hygienické normy, kapacitní důvody, finanční důvody a také přestěhování kontaktního centra.
Závěr a doporučení
Myslím si, že vhodně zvoleným potravinovým servisem by se dal pozitivně ovlivnit život uživatelů drog. Otázka nutrice se řeší v navazující léčbě. Doporučuji rozšířit výzkum a nalézt vhodnou formu sdělení důležitosti výživy mezi ostatní kontaktní centra.
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce
ABSTRACT
Introduction
Nutrition significantly affect health at the general population as well as at drug users. Contact centers offers food service and they can improve quality of drug users life.
Objective
The aim is to explore food giving at contact cener SANANIM and find why was changed rules about concerning food service.
Methods and sample
Sample creates 20 clients and 7 employers of contact center, 5 employers of charity and charitable organizations. Interwiev and observation was used for facts obtaining.
Results
I have found periods of food giving at contact center. It is dividing to 3 periods. Hygienic norm, capacitance reasons,financial reasons and moving of object standing for changing rules.
Resume
I thing that the right chosen nutritional therapy can pozitive affect drug users life. Nutrition mening pursue at follow-up treatment. I recommend to expand research and find congruent impart to other contact centers about relevance nutrition aspect.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK