Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 390)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Vybrané nutrienty v etiologii, prevenci a léčbě obezity
Název práce v češtině: Vybrané nutrienty v etiologii, prevenci a léčbě obezity
Název v anglickém jazyce: Selected Nutrients in Etiology, Prevention and Treatment of Obesity
Klíčová slova: nadváha, obezita, prevence nadváhy, omega 3 polynenasycené mastné kyseliny, dieta, pohybová aktivita, adiponektin. interleukin 6
Klíčová slova anglicky: overweight, obesity, overweight prevention, n-3 polyunsaturated fatty acids, diet, physical activity, adiponectin, interleukin 6
Akademický rok vypsání: 2012/2013
Typ práce: disertační práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: Ústav hygieny a preventivní medicíny (14-130)
Vedoucí / školitel: prof. MUDr. Dana Müllerová, Ph.D.
Řešitel: skrytý - zadáno a potvrzeno stud. odd.
Datum přihlášení: 30.04.2012
Datum zadání: 01.09.2012
Datum potvrzení stud. oddělením: 17.07.2013
Datum a čas obhajoby: 25.09.2019 13:00
Datum odevzdání elektronické podoby:10.07.2019
Datum proběhlé obhajoby: 25.09.2019
Oponenti: MUDr. Daniel Rajdl, Ph.D.
  prof. Ing. Zdeněk Fiala, CSc.
 
 
Předběžná náplň práce
Na podkladě literárních údajů vybrat vhodné látky nebo směsi, podrobit je analýze týkající se vhodnosti jejich užití z nejen hlediska vlivu na nadváhu a obezitu, ale i primárně preventivního působení na další chronická neinfekční onemocnění hromadného výskytu a v podmínkách současného životního stylu obyvatel ČR ověřit vliv vybrané účinné látky nebo směsi účinných látek na prevenci a léčbu nadváhy a obezity při eukalorické dietě v kombinaci s úpravou pohybové aktivity dle aktuálních doporučení.
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce
On the basis of literary data choosing substances, analyzing them regarding the suitability of their use not only in terms of their influence of overweight and obesity, but also primarily preventive effects on other non-communicable diseases and verify the influence in Czech conditions of selected substances or mixtures in clinical study including eucaloric diet combined with adjustment of physical activity according to current WHO recommendations.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK