|
|
|
||
Poslední úprava: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D. (29.05.2015)
|
|
||
Poslední úprava: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D. (29.05.2015)
Cílem předmětu je vysvětlit výživu jako komplex biologických a sociálních faktorů, který prostupuje celým životem člověka. |
|
||
Poslední úprava: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D. (28.10.2019)
MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ. Víš, co jíš? [online]. 2018 [cit. 2018-01-04]. Dostupný z: http://www.viscojis.cz/ PÁNEK, J.;POKORNÝ J.; DOSTÁLOVÁ J. Základy výživy a výživová politika. VŠCHT Praha, 2007. ISBN: 978-80-7080-468-1 MARÁDOVÁ, Eva. Výživa a hygiena ve stravovacích službách. 2. vyd. Praha : VŠH, 2007. 196 s. ISBN 978-80-86578-69-9 VELÍŠEK, J. Chemie potravin I. - III. Tábor : OSSIS, 1999. ISBN 80-902391-5-3 Výživa a zdraví. Praha: Raabe, 2012, 84 s. Dobrá škola. Výchova ke zdraví, 1. ISBN 978-80-87553-69-5. KŘEMEN, Jaromír, Eva KOTRLÍKOVÁ a Štěpán SVAČINA. Enterální a parenterální výživa. 1. vyd. Praha: Mladá fronta, 2009, 139 s. Aeskulap. ISBN 978-80-204-2070-1. |
|
||
Poslední úprava: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D. (28.10.2019)
Písemná zkouška v rozsahu doporučené literatury (min. 75 %). Student může zkoušku skládat max. třikrát, jeden pokus řádný, dva pokusy opravné. |
|
||
Poslední úprava: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D. (29.05.2015)
1. Základy fyziologie člověka. 2. Nutriční hodnota stravy. 3. Obsah jednotlivých živin v potravě, energetická hodnota potravy. 4. Hygienická jakost a zdravotní nezávadnost potravin. 5. Vliv způsobu stravování na zdravotní stav člověka. 6. Stravování vybraných skupin obyvatelstva |