Testování ekvivalence a noninferiority
Název práce v češtině: | Testování ekvivalence a noninferiority |
---|---|
Název v anglickém jazyce: | Testing equivalence and noninferiority |
Klíčová slova: | Testování hypotéz, ekvivalence, noninferiorita, sensorika |
Klíčová slova anglicky: | Hypotheses testing, equivalence, non inferiority, sensory evaluation |
Akademický rok vypsání: | 2017/2018 |
Typ práce: | diplomová práce |
Jazyk práce: | čeština |
Ústav: | Katedra pravděpodobnosti a matematické statistiky (32-KPMS) |
Vedoucí / školitel: | prof. RNDr. Jaromír Antoch, CSc. |
Řešitel: | skrytý - zadáno a potvrzeno stud. odd. |
Datum přihlášení: | 20.09.2017 |
Datum zadání: | 24.09.2017 |
Datum potvrzení stud. oddělením: | 13.02.2018 |
Datum a čas obhajoby: | 05.02.2019 08:00 |
Datum odevzdání elektronické podoby: | 04.01.2019 |
Datum odevzdání tištěné podoby: | 04.01.2019 |
Datum proběhlé obhajoby: | 05.02.2019 |
Oponenti: | doc. Ing. Marek Omelka, Ph.D. |
Konzultanti: | Christian Genest |
Zásady pro vypracování |
Jak v technické praxi, tak biomedicíně, sensorice apod., je často třeba řešit pozměněnou úlohu testování hypotéz, kdy cílem je ukázat, že nový postup (výrobek, lék, apod.) není horší než, nebo je ekvivalentní s, postup (výrobek, lék, apod.) stávající. Hlavním cílem práce je seznámit se s danou metodologií a rozpracovat ji pro potřeby senzorických zkoušek a kontroly kvality. |
Seznam odborné literatury |
1) Scott Pardo, Equivalence and Noninferiority tests for Quality, Manufacturing and Test Engineering. CRC Press, Boca Raton, 2014.
2) Stefan Wellek, Testing Statistical Hypotheses of Equivalence. CRC Press, Boca Raton, 2010. 3) Michael O'ahony, Sensory evaluation of food. CRC Press, Boca Raton, 1986. 4) Harry T. Lawless, Quantitative Sensory Analysis. Wiley, Chichester, 2013. |