Porovnání složení preparátů pro kloubní výživu a domácí stravy bohaté na kolagen
Název práce v češtině:
Porovnání složení preparátů pro kloubní výživu a domácí stravy bohaté na kolagen
Název v anglickém jazyce:
Comparison of composition of joint supplements and homemade collagen-rich food
Akademický rok vypsání:
2014/2015
Typ práce:
bakalářská práce
Jazyk práce:
Ústav:
Katedra chemie a didaktiky chemie (41-KCHDCH)
Vedoucí / školitel:
Řešitel:
Konzultanti:
doc. Mgr. Ing. Štěpánka Kučková, Ph.D.
Předběžná náplň práce
Porovnáni aminokyselinového a proteinového složení komerčních preparátů sloužících pro výživu kloubů a domácí stravy s vysokým obsahem kolagenu (sulc, vývar atd.). Aminokyselinové složení bude zjištěno pomocí tenkovrstvé chromatografie, proteinové složení pomocí metody peptidového mapování.