Volba jazyka
  • čeština
  • english
Uživatel
  • Anonym

    Detail programu/oboru

    Aplikované sportovní vědy (1014TA280006)

    Fakulta: Fakulta tělesné výchovy a sportu
    Studijní program: Aplikované sportovní vědy (N1014A280006)
    Forma studia: prezenční
    Druh studia: navazující magisterské
    Jazyk výuky: čeština
    Předpokládaný počet přijímaných: 10
    Standardní doba studia: 2 roky
    Krátká poznámka: studijní program je uskutečňován bez specializace
    Forma přihlášky: Elektronická

    Poměr přijatých a přihlášených v minulém akad. roce

    15 / 58

    • Na tento program/obor nyní nelze podat elektronickou přihlášku.

    • sbalit Rozbalit (další informace – např. detail přihlášky)
      Termín podání přihlášky: 28.02.2023
      Poznámka k termínu: Povinnou přílohou přihlášky je motivační dopis v anglickém jazyce, kde se uchazeč stručně představí, sdělí svůj vztah k zamýšlenému studijnímu programu (např. sportovní, trenérská historie)  a současně nastíní představy o užším zaměření v rámci diplomové práce.
    • sbalit Rozbalit (další informace – např. detail přihlášky)

      Studijní program je primárně určen pro absolventy bakalářských studijních programů Kondiční trenér a Trenér. Studenti jsou v průběhu magisterského studia seznamováni s aktuálními trendy v oblastech organizace, řízení a realizace dílčích úkolů sportovního a kondičního tréninku. Obsah studia je postaven na aktuálních poznatcích z oblasti aplikovaných sportovních věd (biomechanika, fyziologie, výživa, diagnostika a psychologie). Nedílnou součástí obsahu studijního programu jsou základy metodiky výzkumu v jednotlivých sportovních odvětvích. Studenti v průběhu studia systematicky rozvíjejí tzv. měkké dovednosti. Absolventi budou nacházet uplatnění primárně v oblastech aplikovaného výzkumu ve sportu a v oblasti vrcholového sportovního tréninku.

    • sbalit Rozbalit (další informace – např. detail přihlášky)

      Přijímací řízení musí absolvovat každý uchazeč.

      Povinnou přílohou přihlášky je motivační dopis v anglickém jazyce, kde se uchazeč stručně představí, sdělí svůj vztah k zamýšlenému studijnímu programu (např. sportovní, trenérská historie)  a současně nastíní představy o užším zaměření v rámci diplomové práce.

      Přijímací zkouška probíhá před komisí formou ústního pohovoru a prověřuje způsobilost studenta ke studiu. Každý člen komise hodnotí:

      1. Motivační dopis – 0-5 bodů

      2. Schopnost odpovídat na dotazy v anglickém jazyce 0-5 bodů

      3. Diskuse nad tématem bakalářské práce a diskuse o představách uchazeče o zaměření diplomové práce. V průběhu pohovoru jsou ověřovány základní znalosti z metodiky práce, kritické hodnocení pozitiv a nedostatků v designu práce či metodickém postupu – 0-10 bodů

      4. Ověření základních znalostí z oborů sportovních věd (sportovní trénink, fyziologie zátěže, biomechanika sportu, výživa, psychologie sportu, a dalších) a to ve vztahu k zamýšlenému tématu diplomové práce – 0-10 bodů

      Celkový bodový zisk je počítán jako průměr součtu bodů získaných od jednotlivých členů komise.

      Pokud uchazeč získá v průměru méně než jeden bod z kterékoliv části ústní  přijímací zkoušky, v přijímací zkoušce neuspěl.

      Celkově je možné získat 0 – 30 bodů

    • sbalit Rozbalit (další informace – např. detail přihlášky)

      Podmínkou přijetí ke studiu v magisterském studijním programu je dosažení středního vzdělání s maturitní zkouškou. Podmínkou přijetí ke studiu v magisterském studijním programu, který navazuje na bakalářský studijní program, je rovněž řádné ukončení studia v kterémkoliv typu studijního programu.



      Způsob ověření: přijímací zkouška
      Datum ověření (přijímací zkoušky) od: 01.06.2023 Do: 06.06.2023
      Náhradní termín (přijímací zkoušky): 12.06.2023 Do: 14.06.2023
    • sbalit Rozbalit (další informace – např. detail přihlášky)

      Absolvent studijního programu je plně kvalifikovaný odborník v oblasti sportovních věd. Během studia získal znalosti a dovednosti aplikovat do praxe poznatky z teorie sportovního a kondičního tréninku, psychologie sportu, biomechaniky a výživy. Abolvent ovládá hlubší základy kvalitativního i kvantitativního výzkumu v oblasti sportovních věd. Absolvent umí ovládat moderní technologie sloužící ke zkvalitnění tréninkového procesu, laboratorní i terénní diagnostické přístroje a využívat základní statistické nástroje používané v rámci analýzy dat v oblasti sportovního tréninku i výzkumu. Absolvent se umí orientovat v informačních zdrojích, je schopen posoudit jejich relevanci ve vztahu k řešenému problému.