PředmětyPředměty(verze: 945)
Předmět, akademický rok 2023/2024
   Přihlásit přes CAS
Sport Nutrition - PFYB605
Anglický název: Sport Nutrition
Zajišťuje: Fyziologie (51-500200)
Fakulta: Fakulta tělesné výchovy a sportu
Platnost: od 2020
Semestr: letní
Body: 0
E-Kredity: 3
Způsob provedení zkoušky: letní s.:
Rozsah, examinace: letní s.:1/0, Z [HT]
Počet míst: neurčen / neurčen (20)
Minimální obsazenost: neomezen
4EU+: ne
Virtuální mobilita / počet míst pro virtuální mobilitu: ne
Kompetence:  
Stav předmětu: nevyučován
Jazyk výuky: angličtina
Způsob výuky: prezenční
Způsob výuky: prezenční
Úroveň:  
Poznámka: předmět je možno zapsat mimo plán
povolen pro zápis po webu
Garant: doc. MUDr. Jana Vránová, CSc.
Termíny zkoušek   Rozvrh   Nástěnka   
Anotace -
Poslední úprava: Mgr. Ivana Kinkorová, Ph.D. (15.05.2019)
Předmět porovnává vliv specifického typu výživy na výkonnost v klidu a během cvičení. Zvláštní pozornost bude věnována regulačním procesům neuromuskulárního systému a pohybové aktivitě.
Cíl předmětu - angličtina
Poslední úprava: Mgr. Ivana Kinkorová, Ph.D. (12.06.2020)

This subject compares the influence of specific type of nutrition on performance in the rest

conditions and during exercise.

Literatura -
Poslední úprava: Mgr. Ivana Kinkorová, Ph.D. (15.05.2019)

1. NUTRITION IN SPORT OLYMPIC ENCYCLOPAEDIA, vol.7 ed.Ron Maughan Wiley Blackwell publ., 680 p. 2000

2. Monique Ryan: Sport Nutrition for Enrurace Athletes. 3.rd.ed. Boulder Colorado, 2012, 422 p. ISBN 978-1-934030-82-0

3. Bill I. Campebell, Marie A. Spano.editors. NSCA GUIDE TO SPORT AND EXERCISE NUTRITION. NSCA , 2011, 314p. ISBN 10: 0-7360- 8349-9

4.Wolinski,I, Driskell.: Sport Nutrition: Energy Metabolism and Exercise. Tailor and Francis Group, 2008, 359 p. ISBN 15900842

Požadavky ke zkoušce - angličtina
Poslední úprava: Mgr. Ivana Kinkorová, Ph.D. (25.10.2019)

Requirements for credit:

attendance at lectures

credit paper

Sylabus -
Poslední úprava: Mgr. Ivana Kinkorová, Ph.D. (25.10.2019)

1. Optimální výživa pro cvičení

2. Energetická hodnota potravin; uvolňování energie z potravin

3. Subtráty a energetický metabolismus

4. Oxidační stres a volné radikály

5. Typ nutričního dopingu

6. Biochemická diagnostika

 
Univerzita Karlova | Informační systém UK