|
|
Pořadí | Název předmětu |
Tématický okruh 1 (TO1) | |
1 | Historie výživy |
2 | Základní složky potravy |
3 | Vitamínové karence |
4 | Energetický metabolismus |
5 | Nutriční screening, vyšetření stavu výživy |
6 | Dieta při dyslipidémii |
7 | Výživa a arteriální hypertenze |
8 | Výživa v kardiologii |
9 | Dietní prevence diabetes mellitus |
10 | Dieta při diabetes mellitus 1.typu |
11 | Dieta při diabetes mellitus 2.typu |
12 | Dietní intervence při obezitě |
13 | Výživa a pohybová aktivita |
14 | Dieta a onemocnění skeletu (osteoporóza, klouby, zuby) |
15 | Dieta při hyperurikémii |
16 | Výživa a hematologie, imunologie, alergologie, endokrinologii |
17 | Výživa při malnutrici |
18 | Dietní opatření při onemocnění horní části GIT (dutina ústní, jícen, žaludek) |
19 | Dietní opatření při onemocnění dolní části GIT (tenké, tlusté střevo) |
20 | Dietní opatření při onemocnění GIT (játra, slinivka, žlučové cesty) |
21 | Dietní opatření při onemocnění močových cest |
22 | Dieta při renálním selhávání |
23 | Alternativní výživa, vegetariánství, veganství a další směry |
24 | Mýty a fakta v dietologii |
25 | Výživa a neuropsychiatrická onemocnění |
26 | Nutrigenomika, nutrigenetika |
27 | Parenterální výživa |
28 | Enterální výživa |
29 | Systém zdravotní péče v ČR a obor nutriční terapie (specialista) |
30 | Lékové interakce potravin |
|
||
Poslední úprava: Ing. Marie Mentlíková (22.05.2019)
|
|
||
Poslední úprava: Ing. Marie Mentlíková (22.05.2019)
Svačina, Š. a A. Bretšnajdrová. Dietologický slovník. Triton Praha 2010 Fait, T., M. Vrablík, R. Češka a kolektiv. Preventivní medicína. Maxxdorf, 2008 Češka, R. Cholesterol a ateroskleróza, léčba dyslipidémií. Triton 2005 Češka, R, T. Štulc, P. Dítě a V. Tesař. Vnitřní lékařství. 2010 Zlatohlávek, L. a kol. Dietologie a klinická výživa. Current Media, 2016 Zlatohlávek, L. a kol. Interna. Current Media 2017. ISBN 978-80-88129-23-3 |
|
||
Poslední úprava: Ing. Marie Mentlíková (30.12.2016)
OTÁZKY K SZZK NUTRIČNÍ SPECIALISTA – VÝŽIVA DOSPĚLÝCH
1. Historie výživy 2. Základní složky potravy 3. Vitamínové karence 4. Energetický metabolismus 5. Nutriční screening, vyšetření stavu výživy 6. Dieta při dyslipidémii 7. Výživa a arteriální hypertenze 8. Výživa v kardiologii 9. Dietní prevence diabetes mellitus 10. Dieta při diabetes mellitus 1.typu 11. Dieta při diabetes mellitus 2.typu 12. Dietní intervence při obezitě 13. Výživa a pohybová aktivita 14. Dieta a onemocnění skeletu (osteoporóza, klouby, zuby) 15. Dieta při hyperurikémii 16. Výživa a hematologie, imunologie, alergologie, endokrinologii 17. Výživa při malnutrici 18. Dietní opatření při onemocnění horní části GIT (dutina ústní, jícen, žaludek) 19. Dietní opatření při onemocnění dolní části GIT ( tenké, tlusté střevo) 20. Dietní opatření při onemocnění GIT (játra, slinivka, žlučové cesty) 21. Dietní opatření při onemocnění močových cest 22. Dieta při renálním selhávání 23. Alternativní výživa, vegetariánství, veganství a další směry 24. Mýty a fakta v dietologii 25. Výživa a neuropsychiatrická onemocnění 26. Nutrigenomika, nutrigenetika 27. Parenterální výživa 28. Enterální výživa 29. Systém zdravotní péče v ČR a obor nutriční terapie (specialista) 30. Lékové interakce potravin
|