Předmětem pitvy je preparace všech anatomických struktur hlavy, krku, hrudníku, zad, břicha a pánve s cílem poznat jejich stavbu a topografické vztahy. Postup preparace se řídí návodem zpracovaným vedoucími jednotlivých kursů a je v průběhu pitevních cvičení náplní každodenních úvodních přednášek.
Poslední úprava: NAN05624 (04.11.2010)
The goal of dissection is to learn the topographical relations of organs of the head, neck, thorax, abdomen and pelvis and to repeat the topography of limbs. During the course the students take turns in dissecting the above-mentioned regions.
Literature:
Grant's Dissector, Williams and Wilkins 1999
Poslední úprava: GRI00426 (15.08.2006)
Literatura
Grim, Miloš; Druga, Rastislav et al: Základy anatomie 5. Anatomie krajin těla. Praha, Karolinum, Galén, 2002;
Úvodní přednášky, praktická výuka v pitevně zahrnuje samostatnou preparaci a studium zhotovených preparátů.
Poslední úprava: NAN05624 (04.11.2010)
Vstupní požadavky
Teoretická znalost orgánových systémů, cévního a periferního nervového systému.
Poslední úprava: NAN05624 (04.11.2010)
Požadavky ke zkoušce -
Podmínkou udělení zápočtu z Anatomické pitvy 2 je plná aktivní účast v pitevních cvičeních a úspěšné absolvování závěrečného testu (ústní zkoušení - identifikace a znalost vypitvaných útvarů).
Poslední úprava: NAN05624 (04.11.2010)
Requirements for the credit in the Anatomy Dissection Course are:
a) full attendance and participation,
b) successful final test (oral) - passing the test involves identification of dissected structures.