|
|
|
||
Předmět se zaměřuje na je ověření a doplnění poznatků získaných studiem problematiky zdravého stravování, vytváří prostor pro praktickou aplikaci osvojených znalostí z oblasti výživy a zdravé životosprávy. Student je v rámci semináře také prakticky seznamován se základními principy senzorického posuzování potravinářských výrobků.
Poslední úprava: Váchová Alena, Ing. Bc., Ph.D. (26.07.2018)
|
|
||
Cílem předmětu je praktické využití získaných poznatků z oblasti výživy a další prohloubení znalostí z výživy a stravování. Poslední úprava: Váchová Alena, Ing. Bc., Ph.D. (26.07.2018)
|
|
||
DOSTÁLOVÁ, J. Co se děje s potravinami při přípravě pokrmů. 1. vyd.. Nakl.: Forsapi, 2008. 54 s. ISBN-13: 978-80-903820-8-4. DOSTÁLOVÁ, J., KADLEC P. a kol. Technologie potravin: Potravinářské zbožíznalství. Nakladatelství KEY Publishing, s. r. o., Ostrava, 2014, 1. vydání. ISBN 978-80-7418-208-2 KUDLOVÁ, E. Hygieny výživy a nutriční epidemiologie. 1. vyd. Nakl.: Karolinum. 2009. 286 s. ISBN-13: 978-80-246-1735-0. POKORNÝ, J., VALENTOVÁ, H. a Z. PANOVSKÁ. Sensorická analýza potravin. Praha: Vysoká škola chemicko-technologická, 1998. ISBN 80-7080-329-0. Poslední úprava: Váchová Alena, Ing. Bc., Ph.D. (26.07.2018)
|
|
||
Požadavky k zápočtu: vytvoření a odprezentování práce na předem zadané téma. Poslední úprava: Váchová Alena, Ing. Bc., Ph.D. (26.07.2018)
|
|
||
Poslední úprava: Váchová Alena, Ing. Bc., Ph.D. (26.07.2018)
|