|
|
|
||
Cílem předmětu je komplexní příprava po stránce praktického zvládnutí jazyka spočívající ve všestranném osvojování jazykových prostředků a řečových dovedností spojených s jednotlivými níže uvedenými tematickými okruhy. V rámci předmětu jsou rozvíjeny faktické znalostí z ruských reálií v porovnání s českými, je systematicky utvářena sociokulturní a interkulturní kompetence studentů.
Poslední úprava: Hušková Liudmila, Mgr., CSc. (02.09.2024)
|
|
||
Cílem předmětu je komplexní příprava po stránce praktického zvládnutí jazyka a rozvíjení faktické znalostí z ruských reálií v porovnání s českými. Poslední úprava: Hušková Liudmila, Mgr., CSc. (02.09.2024)
|
|
||
Příprava na výuku Celková časová zátěž studenta 94,0 Poslední úprava: Hušková Liudmila, Mgr., CSc. (02.09.2024)
|
|
||
Aktivní účast na semináři (alespoň 75%), splnění zadaných úkolů písemných i ústních, splnění průběžných testů alespoň na 70%. Každý test má 1 řádný a 1 opravný termín. Příprava a realizace prezentace na zadané téma. Poslední úprava: Hušková Liudmila, Mgr., CSc. (02.09.2024)
|
|
||
BASKO, N. B. Izučajem russkij, uznajem Rossiju. Moskva : Flinta, 2015. ISBN 978-5-89349-736-6. GONČAR, I. A. Poslušajte 3. Sankt-Peterburg : Zlatoust, 2014. ISBN 978-5-86547-757-0. HŘÍBKOVÁ, R., HLAVÁČEK, A. Ruský jazyk v kostce. Havlíčkův Brod : Fragment, 2004. ISBN 80-7200-893-5. MAKOVA, M. N., USKOVA, O. A. V mire ljudej 1.. Sankt-Peterburg : Zlatoust, 2013. ISBN 978-5-86547-612-2. STAROVOJTOVA, I. A. Vaše mnenije. Moskva : Flinta, 2010. ISBN 978-5-89349-676-5. ŽOFKOVÁ, H. Ruština ihned k použití: jazykový aktivátor. Voznice : Leda, 2013. ISBN 978-80-7335-334-6. Poslední úprava: Hušková Liudmila, Mgr., CSc. (02.09.2024)
|
|
||
Zápočet bude probíhat ústní formou z okruhu probraných témat podle sylabusu. Poslední úprava: Hušková Liudmila, Mgr., CSc. (02.09.2024)
|
|
||
Témata kurzu 1. - 2. Stravování, v restauraci. Poslední úprava: Hušková Liudmila, Mgr., CSc. (02.09.2024)
|
|
||
Studující - komunikuje v komunikačních situacích dle sylabu na úrovni B2, realizuje efektivně a adekvátně své komunikační intence, - správně užívá jazykové prostředky náležející do úrovně B2, - diskutuje o způsobech stravování v RF a ČR, - použije vhodné způsoby chování v restauraci - charakterizuje ruskou a českou kuchyni, vybrané tradiční pokrmy a nápoje, - diskutuje o zdravém jídle a stravovacích návycích, - porovná způsoby cestování po Rusku a po České republice, - charakterizuje známé i méně navštěvované turistické lokality v RF a ČR, - diskutuje o možnostech ubytování při cestování, - popíše město, způsoby dopravy ve městě, - popíše cestu z místa A do místa B pěšky i dopravními prostředky. Poslední úprava: Rozboudová Lenka, PhDr., Ph.D. (11.09.2024)
|