V sobotu dne 19. 10. 2024 dojde k odstávce některých součástí informačního systému. Nedostupná bude zejména práce se soubory v modulech závěrečných prací. Svoje požadavky, prosím, odložte na pozdější dobu. |
Výživa - O02317029
|
|
|
||
Předmět vychází z pojetí výživy jako komplexu bio-psycho-sociálních faktorů, které pronikají celým životem člověka.Zaměřuje se na vliv výživy na fyzické i duševní zdraví a vývoj nutričního chování člověka. Seznamuje se systémovým posuzováním nutriční hodnoty stravy (obsah jednotlivých živin v potravě, energetická hodnota potravy, hygienická jakost a nezávadnost potravin). Zahrnuje základy fyziologie výživy.
Poslední úprava: MARADOVA (12.07.2005)
|
|
||
MARÁDOVÁ, E. Výživa a hygiena ve stravovacích službách. Praha: VŠH, 2001. ISBN 80-86578-01-1 STRATIL, P. abc zdravé výživy. Brno: 1988. 80-900029-8-6 POKORNÝ, J. Základy výživy a výživová politika. Praha, VŠCHT, 2002. ISBN 80-7080-468-8 Poslední úprava: MARADOVA (12.07.2005)
|
|
||
Obsah kurzu:
Požadavky k zápočtu:
Zápočtové testy (2) Poslední úprava: MARADOVA (11.11.2005)
|