Poslední úprava: prof. RNDr. Helena Ryšlavá, CSc. (21.01.2022)
Proteiny: metody jejich isolace a charakterizace, primární struktury proteinů, afinitní techniky pro studium vazebných vlastností proteinů.
Poslední úprava: RNDr. Jiří Liberda, Ph.D. (16.12.2009)
Proteins, method of their isolation and characterization, primary structure; affinity technique in the study of binding properties of proteins.
Lectures - in Czech -
Literatura
Poslední úprava: SRBA (19.08.2002)
Literatura:
Biochemistry: R.H. Garrett, C.M. Grisham, Harcourt Brace College Publishers, Fort WORTH, 1995
Proteins: Structure and Molecular Properties: T.E. Creighton, W.H. Freeman 1992
Protein Purification: Principle and Practice, Springer- Verlag 1982
Požadavky ke zkoušce
Poslední úprava: RNDr. Jiří Liberda, Ph.D. (26.04.2012)
ústní zkouška v rozsahu sylabu
Sylabus -
Poslední úprava: RNDr. Kateřina Bělonožníková, Ph.D. (11.04.2022)
Izolace proteinů: různé typy separačních technik. Metody užívané pro charakterizaci proteinů, zdroje heterogenity izolovaných proteinových preparátů, stanovení proteinů. Struktura proteinů, určení primární struktury. Afinitní techniky využívané pro separaci proteinů a při charakterizaci vazebných vlastností proteinů.
Poslední úprava: Mgr. Alice Šonská, Dr. (08.01.2009)
Isolation of proteins: different types of separation techniques. Methods used for characterization of proteins; sources of heterogeneity of protein samples, determination of proteins, Structure of proteins: determination of tertiary structure. Chemical modification of proteins, modification in vivo. Affinity techniques in separation of proteins and in characterization of binding properties of proteins.
References:
Biochemistry: R.H. Garrett, C.M. Grisham, Harcourt Brace College Publishers, Fort WORTH, 1995
Proteins: Structure and Molecular Properties: T.E. Creighton, W.H. Freeman 1992
Protein Purification: Principle and Practice, Springer- Verlag 1982