|
|
|
||
Poslední úprava: prof. RNDr. Dalibor Šatínský, Ph.D. (11.12.2018)
|
|
||
Poslední úprava: prof. RNDr. Dalibor Šatínský, Ph.D. (11.12.2018)
Povinná:
Doporučená:
|
|
||
Poslední úprava: prof. RNDr. Dalibor Šatínský, Ph.D. (11.12.2018)
Základní metody analýzy potravin – cukry, tuky, bílkoviny, nutriční hodnota Teoretické aspekty metod pro analýzu potravin. Chromatografie v analýze potravin. Detekční techniky v analýze potravin. Moderní trendy v přípravě vzorků pro analýzu potravin. Spojení SPE HPLC a MS pro stanovení stopových látek v potravinách. Znalost legislativy v analýze potravin. Antioxidanty, vitamíny, fenolické látky a dalších biologicky aktivní látky v potravinách. Znalost problematiky mykotoxinů, residuí pesticidů, barviv, zakázaných aditiv a dalších kontaminujících látek v potravinách. Mikrobiologické hodnocení kvality potravin. Problematika GMO a geneticky modifikovaných potravin.
|