Praxe VII (dietologická) - CNT060P3
Anglický název: Practice VII. (Dietetics)
Zajišťuje: Ústav hygieny 3. LF UK (12-HYG)
Fakulta: 3. lékařská fakulta
Platnost: od 2022
Semestr: letní
Body: 4
E-Kredity: 4
Způsob provedení zkoušky: letní s.:
Rozsah, examinace: letní s.:0/80, Z [HS]
Počet míst: neurčen / neurčen (neurčen)
Minimální obsazenost: neomezen
4EU+: ne
Virtuální mobilita / počet míst pro virtuální mobilitu: ne
Kompetence:  
Stav předmětu: vyučován
Jazyk výuky: čeština
Způsob výuky: prezenční
Úroveň:  
Garant: Mgr. Daniela Hrnčířová, Ph.D.
Termíny zkoušek   Rozvrh   
Anotace
Odborná praxe navazuje na předchozí praxi (Praxe VI) s cílem prohloubit znalosti a dovednosti studenta, které bude schopen aplikovat do praxe pod odborným vedením nutričních terapeutů. Odborná praxe je realizována na klinické bázi, převážně u lůžka pacienta a v navazujících odborných ambulancích.
Poslední úprava: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (23.09.2024)
Cíl předmětu

Cílem předmětu je osvojení a prohloubení získaných znalostí a dovedností.

Poslední úprava: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (23.09.2024)
Podmínky zakončení předmětu

Povinný předmět je zakončen zápočtem. Zápočet bude udělen pro odevzdání:

1. logbooku (potvrzení o absolvování praxe) v požadovaném rozsahu 80 hodin (2 týdny). 

2. souhrnu z praxe (písemná zpráva o průběhu praxe v délce jedné normostrany A4, MS Word; zaslat emailem garantovi předmětu nebo odevzdat vytištěný s logbookem).

Výběr zdravotnického zařízení musí být před zahájením praxe schválen garantem předmětu.

Logbook je k dispozici v aplikaci Výuka nebo u garanta předmětu.

Poslední úprava: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (23.09.2024)
Literatura

1) Vyhláška č. 137/2004 Sb. o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných, ve znění pozdějších předpisů.
2) Kasper H, Burghardt W. Výživa v medicíně a dietetika. Praha: Grada publishing, 2015. ISBN 9788024745336.
3) Kohout, P (ed.). Vybrané kapitoly z klinické výživy II. Praha, Forsapi, 2017. ISBN: 9788087250327
4) Kohout P, Rušavý Z, Šerclová Z. Vybrané kapitoly z klinické výživy I. Praha Forsapi, 2010. ISBN: 9788087250082
5) Kohout, P, Kotrlíková, E. Základy klinické výživy. Praha: Forsapi, 2009. ISBN 978-80-87250-05

Poslední úprava: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (03.11.2021)
Metody výuky

Odborná praxe na klinických odděleních zdravotnických zařízení.

Poslední úprava: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (03.11.2021)
Vstupní požadavky

Prerekvizity: Dietologie I, Praxe I, II, V, VI

Poslední úprava: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (23.09.2024)