Czech for beginners – Survival skills - ABO100601
Anglický název: Czech for beginners – Survival skills
Zajišťuje: Ústav českého jazyka a teorie komunikace (21-UCJTK)
Fakulta: Filozofická fakulta
Platnost: od 2022
Semestr: oba
Body: 0
E-Kredity: 3
Způsob provedení zkoušky:
Rozsah, examinace: 0/2, KZ [HT]
Počet míst: zimní:neurčen / 45 (neurčen)
letní:neurčen / neurčen (neurčen)
Minimální obsazenost: neomezen
Virtuální mobilita / počet míst pro virtuální mobilitu: ne
Kompetence:  
Stav předmětu: vyučován
Jazyk výuky: čeština
Způsob výuky: prezenční
Způsob výuky: prezenční
Úroveň:  
Další informace: http://www.ff.cuni.cz/FF-1079.html
Poznámka: předmět je možno zapsat mimo plán
povolen pro zápis po webu
předmět lze zapsat v ZS i LS
Garant: Mgr. et Mgr. Silvie Převrátilová, Ph.D.
Vyučující: Mgr. et Mgr. Silvie Převrátilová, Ph.D.
Třída: Exchange - 09.1 Modern EC Languages
Exchange - 09.7 Less Widely Taught Languages
Rozvrh ZS   Rozvrh LS   Nástěnka   
Anotace - angličtina
Poslední úprava: Mgr. et Mgr. Silvie Převrátilová, Ph.D. (31.08.2023)
This course is recommended to students who want to acquire only the essentials of the Czech language.

It is open to students from the FACULTY OF ARTS only due to limited capacity.
Cíl předmětu - angličtina
Poslední úprava: Mgr. et Mgr. Silvie Převrátilová, Ph.D. (15.09.2021)

By the end of the course, students should be able to share basic personal information, apologize, navigate through town and ask for and give simple directions, order and pay for a meal at a restaurant.

Deskriptory - angličtina
Poslední úprava: Mgr. et Mgr. Silvie Převrátilová, Ph.D. (15.09.2021)

Regular attendance, classroom participation, homework.

Final test and/or project, quizzes during the semester.

Attendance is mandatory. Two absences are allowed.

Sylabus - angličtina
Poslední úprava: Mgr. et Mgr. Silvie Převrátilová, Ph.D. (03.02.2023)

Course book: Čeština expres 1 (orange book) by Lída Holá.
 Additional materials will be provided during the lessons.

Content:

1. INTRODUCTION

2. DIRECTIONS

 3. RESTAURANT

4. TIME