Poslední úprava: Mgr. Kateřina Kubátová (18.10.2012)
POVINNÁ LITERATURA:
Mařatka,Z. a spol.: Gastroenterologie, Universita Karlova,
nakladatelství Karolinum, 1999
Propedeutika klinické medicíny / Josef Marek, Zdeněk Kalvach, Petr
Sucharda a kol. - Vyd. 1. - Praha : Triton, cop. 2001. - 652 s. : il.
Svačina Štěpán : Klinická dietologie Grada
Úvod do medicíny : učebnice pro bakalářské a magisterské studium
zdravotnických, paramedicínských a sociálních oborů / Vladimír
Pacovský, Petr Sucharda. - 1. vyd. - Univerzita Karlova v Praze,
nakladatelství Karolinum, 2002. - 150 s.
Heine V: Základy klinické obesitologie Grada 2004
VEITH, W. J.: DIET AND HEALTH. SCIENTIFIC PERSPECTIVES. CRC
PRESS-MEDPHARM,BOCA RATON 1998.
LÁZEŇSKÝ DIETNÍ SYSTÉM PRO DOSPĚLÉ A DĚTI KOLEKTIV AUTORŮ
1982,1983 GŘ LÁZNĚ A ZŘÍDLA
DOPORUČENÁ LITERATURA:
Sucharda P Metabolický syndrm - eoidemie 21. století- Súčasná
klinická praxe2008
LEITZMANN, C. A SPOL.: ERNÄHRUNG IN PRÄVENTION UND THERAPIE.
HIPPOKRATES VERLAG, STUTTGART 2001 Keller, U., Meier,R., Bertoli,S.:
Klinická výživa. Scientia medica,Praha 1993
Kohout,P, Kotrlíková,E.: Základy klinické výživy. Nakladatelství
Krigl,Praha, 2005
Maughan,R.J., Berke,L.M.(editoři): Výživa ve sportu. Nakladatelství
Galén,Praha,2006
Mařatka,Z. a spol.: Gastroenterologie, Universita
Karlova,nakladatelství Karolinum, 1999
Navrátilová,M., Češková,E., Sobotka,L.: Klinická výživa v
psychiatrii. Maxdorf, Praha, 2000
Provazník, K. a spol.: Manuál prevence v lékařské praxi, I.-V:
díl, Nakladatelství Fortuna, Praha, 1998
PERLÍN, C.: EKONOMICKÉ MOŽNOSTI PREVENCE OBEZITY Z HLEDISKA VÝŽIVY.
VÝŽIVA A POTRAVINY, 61, 2006, Č. 1, S. 12-13 Feldheim,W.,
Steimetz,R.: Ernährunglehre, Verlag W.Kohlhammer, Stuttgart,Berlin,
1998
Hope,R.A.,Longmore,J.M., Hodgetts,TJ., Ramrakra,P.S.: Oxfordská
příručka klinické medicíny. Victoria Publishing,Praha, 1995
Kadlec, Pavel a kol.: Technologie potravin, díl I a II, VŠCHT, Praha
2002
Perlín, C., Holasová, M.: Problematika databází složení
potravin z pohledu Evropy, Výživa a potraviny, 60, 2005, č.6, s.
159-160