|
|
|
||
Poslední úprava: Ing. Hana Pejšová, Ph.D. (21.05.2019)
|
|
||
Poslední úprava: Mgr. Lenka Vysoká (16.09.2015)
Studenti se aktivně účastní těchto činností pod dohledem pověřené osoby: · Sestavování dlouhodobých jídelních plánů pro určené diety · Vyhodnocování těchto plánů po stránce energetické a biologické · Kontrola správných technologických postupů při přípravě léčebné výživy · Spolupráce při realizaci individuálních nutričních opatření · Kontrola správné výrobní a hygienické praxe prostřednictvím systému HACCP · Samostatná práce s odborným softwarem vybraného zařízení · Příprava edukačních materiálů a stravovacích pokynů · Seznámí se s ekonomickými požadavky kladenými na přípravu základních diet Bude pracovat s informačním systémem zdravotnického zařízení |
|
||
Poslední úprava: Ing. Vladislava Kohútová (16.10.2018)
Runštuk, R. Receptury teplých pokrmů. Radek Runštuk - R plus, 2004 Runštuk, R. Receptury studených pokrmů. Radek Runštuk - R plus,2008 Voldřich, M., Jechová, M. Bezpečnost pokrmů v gastronomii. LEDA, 2004 Společnost pro výživu - Perlín C. Potravinové tabulky I. a II. díl. Společnost pro výživu. Praha, 1992. Vyhláška ministerstva zdravotnictví č. 137/2004 Sb. Vyhláška č. 157/2008 Sb. o potravinách určených pro zvláštní výživu. Kolektiv autorů. Zásady správné výrobní a hygienické praxe 1.- 2. část. Národní informační středisko pro podporu jakosti. Praha, 2006. Aktuální legislativa vztahující se k dokumentaci nemocného .. .. |
|
||
Poslední úprava: Mgr. Lenka Vysoká (16.09.2015)
předmět má praktický charakter |
|
||
Poslední úprava: Mgr. Lenka Vysoká (16.09.2015)
Požadavky ke kontrole studia |