SubjectsSubjects(version: 945)
Course, academic year 2023/2024
   Login via CAS
Clinical Subjects II - PZTV166
Title: Klinické předměty II /ZP/
Guaranteed by: Zdravotní TV a tělovýchovné lékařství (51-500300)
Faculty: Faculty of Physical Education and Sport
Actual: from 2008
Semester: summer
Points: 0
E-Credits: 3
Examination process: summer s.:
Hours per week, examination: summer s.:2/0, C [HT]
Extent per academic year: 28 [hours]
Capacity: unknown / unknown (unknown)
Min. number of students: unlimited
4EU+: no
Virtual mobility / capacity: no
Key competences:  
State of the course: not taught
Language: Czech
Teaching methods: full-time
Teaching methods: full-time
Level:  
Note: course can be enrolled in outside the study plan
enabled for web enrollment
Examination dates   Schedule   Noticeboard   
Literature - Czech
Last update: TAJ (15.02.2007)

Povinná:

1. CLARKOVÁ, A. Sportovní výživa. Praha : Grada, 2000, 272 s. ISBN 80-247-9047-5

2. DLOUHÁ, R. Výživa: přehled základní problematiky. Praha : Karolinum, 1999.

3. ISBN 80-7184-757-7

4. FOŘT, P. Výživa nejen pro kulturisty. Pardubice: Svět kulturistiky 1998.

Doporučená:

1. AGERBO, P. Vitamíny a minerály. Praha : Ferrosan AIS, 1997, 146 s. ISBN 80-7169-489-

2. BENDER, DA. Introduction to nutrition and metabolism. 3rd ed. New York : Taylor & Francis Inc., 2002, 450 s. ISBN 0-415-25789-0.

3. DOUBRAVOVÁ, J. Kalorie a tuky. Praha : Ikar, 2000, 79 s. ISBN 80-7202-599-6

4. DUDEK, SG. Nutrition Handbook for Nursing Practice. Philadelphia : Lippincott. Raven Publishers,

1997. ISBN 0-397-55364-1

5. FOŘT, P. Výživa a sport. Praha : Olympia, 1990, 141 s. ISBN 80-70-33-026-0

6. FOŘT, P. Obezitě odzvoněno. Praha : Ikar, 2001, 126 s. ISBN 80-7202-930-4

7. PENNINGTON, JAT. Bowes and Church´s Food Values of Portions Commonly Used. 17th ed. Philadelphia : Lippincott-Raven Publishers, 1998. ISBN 0-397-55435-4

8. SIZER, FS., WHITNEY, EN. Nutrition, concepts and controversies. Belmont : Wadsworth/Thomson learning, 2003, 578 s. ISBN 0534-57799-7

9. ZADÁK, Z. Výživa v intenzivní péči. 2002. ISBN 80-247-0320-3.

10. Vědecké časopisy.

 
Charles University | Information system of Charles University | http://www.cuni.cz/UKEN-329.html